Kıymalı Şehriye Çorbası Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kıyma
- 5 yemek kaşığı domates sosu
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı arpa şehriye
- 1 çay kaşığı tuz
- 6 su bardağı sıcak su
- 1 tutam maydanoz
Kıymalı Şehriye Çorbası Nasıl Yapılır?
- Sıvı yağ tencereye alınarak kıyma eklenir ve kıymanın rengi dönünceye kadar birkaç dakika kavrulur.
- Kıyma kavrulduktan sonra üzerine domates sosu ve domates salçası eklenir. (dilerseniz biber salçası da kullanabilirsiniz). Ben domates sosu olarak yazdan hazırladığım domates soslarından kullanıyorum, eğer yoksa 2 adet domatesi rendeleyip kıymalarla beraber kavurarak kullanabilirsiniz.
- Orta ateşte salçanın kokusu çıkana kadar 1-2 dakika kavrulur.
- Şehriyeler ve tuz eklenir, karıştırılır.
- Suyu ilave edilir. Ara ara karıştırılarak şehriyeler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirilir.
- Şehriyeler yumuşadıktan sonra ince kıyılmış maydanozlar ilave edilir ve 1-2 kere karıştırdıktan sonra ocaktan alınır.
- Kıymalı şehriye çorbamız servise hazır. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder