1 Mart 2022 Salı

Kalıpsız Muzlu Ve Çikolatalı Baton Pasta Tarifi

 

Kalıpsız Muzlu Ve Çikolatalı Baton Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Kek:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
  • Yarım çay bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı dolusu un
  • Yarım yemek kaşığı kakao
  • 1 adet vanilya
  • 1 adet kabartma tozu

Krema:

  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağından iki parmak eksik şeker
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • Çırpılmış krem şanti (dışını kaplamak için yaptığım krem şantiden birkaç kaşık ekledim)

İçi:

  • 2 tane muz
  • Damla çikolata vb.
  • Yarım su bardağı süt (ıslatmak için)

Dışı:

  • 1 poşet krem şanti
  • 1 su bardağından bir parmak eksik süt
  • 50-60 gram benmari eritilmiş çikolata
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

    Kalıpsız Muzlu Ve Çikolatalı Baton Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurtaları derin bir kaba kırıp mikserle biraz çırptıktan sonra içine şekeri ekleyin.
  • Karışım beyazlayana kadar mikser ile yaklaşık 5 dk çırpın.
  • Çırparken bir yandan da sıcak suyu ekleyin.
  • Daha sonra un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu ekleyerek tekrar çırpın. Kakaosuz sade de yapabilirsiniz.
  • Tepsiye yağlı kağıt sererek hamuru kenarlara çok fazla gitmeden her yerine eşit olacak şekilde yayın.
  • Fırın tepsisini birkaç kez tezgaha vurun.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 13 dakika pişirin. İnce olduğu için çok çabuk pişiyor kurutmamaya dikkat edin.
  • Krem şantiyi çırpıp dolapta bekletin.
  • Krema için bir tencereye süt, şeker, un ve nişastayı alarak koyulaşıncaya kadar karıştırın.
  • Kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın.
  • Kremaya değecek şekilde üzerini streçleyin ve soğumaya bırakın.
  • Soğuduktan sonra kremaya ister yarım çay bardağı toz krem şanti ekleyin. Ya da benim yaptığım gibi dışı için çırpılan krem şantiden kullanın.
  • Kremaya birkaç kaşık eklemeniz yeterli.
  • Krem şantiyi toz halde eklemekle, çırpılmış eklemek arasında çok ciddi lezzet farkı oluyor.
  • Pişen kek soğuduktan sonra kenarlarındaki yamuklukları keserek düzeltin.
  • Uzunlamasına 3 eşit parçaya kesin.
  • Kekin ilk katını borcama alıp birkaç kaşık sütle ıslatarak nemlendirin.
  • Üzerine kremayı sürüp istediğiniz meyveden koyun. Ben muzlu yaptım, biraz da karamelli çikolata parçalarından serpiştirdim.
  • Aynı şekilde ikinci katını da koyup ıslatın, krema ve muz koyun.
  • Son katın kekini ters çevirip koyun yani düz olan alt kısmı üste gelsin.
  • Bu katı ıslatmayın.
  • Kremadan ince katman halinde üzerine sürüp kenarlardan çıkan fazla kremayı sıyırın. Aslında bu şekilde vaktiniz varsa en azından bir yarım saat kadar dolapta dinlendirirseniz daha iyi olur ama benim acelem olduğu için bekleme kısmını es geçtim.
  • Pastanın dışını mümkün olduğunca pürüzsüz olacak şekilde şantiyle kaplayın.
  • Kenarlarını tırtıklı dilimleyici veya bıçakla geçerek şekillendirin.
  • Çikolatayı benmari usulü eritip içine sıvı yağ ekleyip güzelce karıştırın.
  • Soğuyan çikolatayı kaşıkla tatlının kenarlarından akıtın.
  • Krem şantiyi eritmemesi için çikolatanın mutlaka soğumuş olması gerekiyor.
  • Daha sonra üzerini dilediğiniz şekilde süsleyin.
  • Ben üzerine bıçakla çikolata kıydım. Pastayı 1 gece dinlendirdikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder