Lezzetli Küçük Pastalar Tarifi İçin Malzemeler
Pandispanya için:
- 5 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı un
- 1/2 (yarım) çay bardağı nişasta
- 5 yemek kaşığı sıcak su
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı kakao
Krema için:
- 3 su bardağı süt
- 1 çay bardağı un
- 1 çay bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket (80 gr) çikolata
- 1 paket toz krem şanti
Üzerine
- 1 paket benmari usulü çikolata
Lezzetli Küçük Pastalar Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kremayı yapalım: Tereyağı, çikolata ve krem şanti hariç tüm malzemeyi tencereye alalım ve kaynayana kadar pişirelim.
- Kaynadıktan sonra altını kapatalım ve içine tereyağı ve çikolatayı ekleyip karıştırın iyice erisin.
- Oda sıcaklığına gelene kadar arada karıştırarak ılımasını bekleyin.
- Ilıdıktan sonra toz krem şanti ekleyip güzelce çırpın. Ve buzlukta yaklaşık 30 dakika bekletin.
- Pandispanya için yumurtanın sarısı ve beyazını ayıralım.
- Yumurta sarısı ve şekeri yaklaşık 6 7 dakika çırpalım.
- Ardından yumurta beyazını da ayrı bir kapta iyice katılaşana kadar çırpalım.
- Yumurta sarılı karışıma sıcak suyu ekleyelim ve 1 dakika çırpalım. Un, nişasta, kakao ve kabartma tozunu da ekleyip güzelce çırpalım.
- Son olarak 3 kere de yumurta beyazını ekleyelim ve spatula yardımı ile dıştan içe doğru iyice yedirelim.
- Fırını 170 175 derece alt üst ayarına getirelim ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine kekimizi dökelim tam dikdörtgen şekilde kaşıkla yayalım. Sıcak fırına koyalım ve 9- 10 dakika pişirelim çok pişirirseniz kekiniz sertleşir ve kırılır.
- Keki fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakın ve soğuduktan sonra yuvarlak halkalar keselim. Ben toplam 12 yuvarlak halka yaptım 3 katlı 4 küçük pasta yaptım. Bu arada 80 100 gram çikolatayı benmari usulü eritin pastanın üzerine dökücez.
- Halkaların arasına krema meyve ve ceviz parçaları koydum ben size kalmış ve en üste yine krema sürüp benmari usulü eritilmiş çikolata ekledim ve süsledim.Pastamız hazır afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder