15 Mart 2022 Salı

Limonlu Haşhaşlı Kurabiye Tarifi

 

Limonlu Haşhaşlı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 3 çorba kaşığı limon suyu
  • 2 çorba kaşığı tane haşhaş
  • 1/2 (yarım) su bardağı pudra şekeri
  • 1/2 (yarım) su bardağı nişasta
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 (yarım) paket kabartma tozu

Üzeri için;

  • 5 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 3-4 çorba kaşığı limon suyu

    Limonlu Haşhaşlı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Oda ısısındaki tereyağa un, nişasta, k. Tozu ve vanilya hariç diğer malzemeleri koyup iyice harmanlayın.
  • Sonra kuru malzemeleri ekleyerek hamuru yumuşak ele yapışmayan kıvamda yoğurun.
  • Merdane yardımı ile açın.
  • Çay bardağı ile keserek tepsiye dizin.
  • 180 derece fırında 15 dk pişirin ve çıkartın.
  • Glazür hazırlanışı; Pudra şekerine limon suyunu kontrollü bir şekilde ekleyerek karıştırın.
  • Hafif akışkan bir kıvam alınca sıkmak için dolap poşetine koyarak hazır hale getirin.
  • Soğuyunca üzeri için hazırladığınız glazürü küçük dolap poşetine koyarak kurabiyelerin üzerine sıkın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder