Evde Pide Tarifi İçin Malzemeler
Hamur malzemeleri;
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 paket instant maya
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Un
İç harcı için; (kıymalı harç)
- 200 gram kıyma
- 1 rendelenmiş domates
- 1 büyük boy rendelenmiş soğan
- 10-12 dal maydanoz
- 1 adet kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- 5 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
Tavuklu harç;
- 1 bütün tavuk göğsü
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 adet kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- 5-6 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı pulbiber
Evde Pide Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavuklu harç için göğüs etini minik minik doğrayın.
- İnce kıyılmış biberleri salçayı sıvı yağ baharatları ekleyip iyice karıştırın.
- Kıymalı harç için domatesi ve soğanı rendeleyin.
- İnce kıyılmış biberler ,maydanoz ,salça, sıvı yağ ve baharatları ekleyip elle yoğurun.
- Hamur malzemelerinden yumuşak ele yapışmayan hamur yoğurun ve 1 saat dinlendirin.
- Dilediğiniz büyüklükte bezeler kopararak uzun şekilde açın.
- Harçlardan içine koyun. Kenarlarını kıvırarak kapatın. Tepsiye dizin.
- Yumurta sarısı sürün.
- 180 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin.
- Dilerseniz bu aşamada fırından çıkartıp kaşar peynir serpin ve fırına tekrar verin.
- Peynirler eriyene kadar fırında bekletin ve çıkartın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder