Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 3-4 yemek kaşığı Ayçiçek Yağı
- 1 adet kuru soğan
- 1 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 su bardağı Kırmızı Mercimek
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı Tane Karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 litre sıcak su
Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak tenceremize ayçiçek yağını alalım.
- Ardından üzerine yemeklik doğradığımız soğanı ekleyerek kavuralım.
- Üzerine unu ilave edelim ve kokusu çıkana kadar karıştırarak kavuralım. Bu aşamada ocağı yüksek ateşte açarak unu yakmamaya dikkat etmelisiniz.
- Mercimeklerimizi yıkayalım ve suyunu süzdükten sonra tenceremize ekleyerek karıştıralım.
- Daha sonra zerdeçal, kimyon, tuz ve karabiber ekleyelim.
- Son olarak sıcak suyu ekleyelim ve karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatarak çorbamızı pişmeye bırakalım.
- Pişen çorbamızı ocaktan alarak pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar blenderdan geçirelim.
- Kaselere aldığımız lokanta usulü kırmızı mercimek çorbası servise hazır. Üzerine isteğe bağlı yağda kızdırılmış kırmızı biberli sostan gezdirerek servis edelim. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder