Magnolya Tarifi İçin Malzemeler
- 4 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- 1 paket kremşanti
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket burçak bisküvi
- 1 avuç fındık
- Çilek
- Kivi
- Muz
Magnolya Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle uygun genişçe bir tencerenin içerisine süt ,yumurta, tozşeker, un, nişastayı ekleyip çırpıcı yardımı ile çırpıp ocağın üstüne alalım.
- Orta ateşte kaynayana kadar karıştıralım ve soğuması için bir kenara alalım.
- İlk sıcaklığı çıkan muhallebinin içerisine tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştıralım.
- Üzerini streçfilm ile üzerine değecek şekilde kapatıp dolapta 2 3 saat kadar bekletelim.
- Ayrı bir kabın içinde kremşanti ve sütü çırpalım.
- Soğuyan muhallebinin içerisine katıp kaşıkla alt üst yaparak karıştıralım.
- Rondodan geçirdiğimiz fındık ve burçak bisküviyi bardağın altına serelim ve yanlarına çilek yerleştirelim.
- İstediğiniz şekilde katlarını ayarlayabilirsiniz şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder