3 Mart 2022 Perşembe

Magnolya Tarifi

 

Magnolya Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kremşanti
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket burçak bisküvi
  • 1 avuç fındık
  • Çilek
  • Kivi
  • Muz

    Magnolya Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle uygun genişçe bir tencerenin içerisine süt ,yumurta, tozşeker, un, nişastayı ekleyip çırpıcı yardımı ile çırpıp ocağın üstüne alalım.
  • Orta ateşte kaynayana kadar karıştıralım ve soğuması için bir kenara alalım.
  • İlk sıcaklığı çıkan muhallebinin içerisine tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştıralım.
  • Üzerini streçfilm ile üzerine değecek şekilde kapatıp dolapta 2 3 saat kadar bekletelim.
  • Ayrı bir kabın içinde kremşanti ve sütü çırpalım.
  • Soğuyan muhallebinin içerisine katıp kaşıkla alt üst yaparak karıştıralım.
  • Rondodan geçirdiğimiz fındık ve burçak bisküviyi bardağın altına serelim ve yanlarına çilek yerleştirelim.
  • İstediğiniz şekilde katlarını ayarlayabilirsiniz şimdiden afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder