Makarnayı Haşlamaya Son Efsane Makarna Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet tavuk göğsü
- 350 gram makarna
- 1 adet soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 3 domates (Püre)
- 200 ml krema veya 200 ml süt
- 3,5 su bardağı kaynamış su
Makarnayı Haşlamaya Son Efsane Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak malzemeleri doğrayacağız. Kullanacağınız makarna şekline göre doğrama stilini değiştirebilirsiniz. Örneğin spagetti kullanacaksanız jülyen doğramanız daha güzel olacaktır.
- Domatesi rendeledikten sonra suyunu ayırmak için süzgeçe bırakıyorum.
- Üzeri için çeri domates, kaşar peyniri ve maydanoz uygun gördüm ve çok yakıştı. Tavsiye ederim.
- Pişirme kısmına gelelim. İlk olarak soğan ve sarımsağı hafif soteliyorum. Çünkü soğan ve sarımsak tadını salmalı.
- Soğan ve sarımsağı hafif soteledikten sonra tavuğu ekliyorum.
- Baharat olarak karabiber, toz biber ve tuz kullanıyorum.
- Tavukları güzelce pişirdikten sonra krema ve rende domatesi tavaya dahil ediyorum.
- Tavadaki malzemeler kaynadıktan sonra 3,5 su bardağı kaynamış suyu ilave ediyorum ve kaynamaya bırakıyorum.
- Artık makarnayı ekleyebiliriz. Makarnayı ekledikten sonra bir iki tur karıştırıp kapağını kapatıyoruz ateşi orta ateşe getiriyoruz. 5-6 dakika açmıyoruz.
- Ardından açıp karıştırıyoruz ve tekrar kapağını kapatıyoruz. Ortalama 12-13 dakika da pişecektir. Ateşi kapattıktan sonra 10-15 dakika dinlendiriyoruz. Afiyet olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder