Pratik Akşam Yemeği Yoğurtlu Pırasa Kavurması Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo pırasa
- 1 orta boy soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 su bardağı sıcak su
- Tuz, kırmızı toz biber, karabiber
Üzeri için;
- Yoğurt ve sarımsak
Kullandığım bardak ölçüsü : 200ml
Pratik Akşam Yemeği Yoğurtlu Pırasa Kavurması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tenceremize zeytinyağı, küp küp doğradığımız soğanları koyalım ve kavuralım. Bu aşamada soğanların üzerine 1 çay kaşığı toz şeker ve tuz ilave ederek soğanın daha çabuk kavrulmasını sağlayabilirsiniz.
- Soğanlar hafif pembeleşince 1 diş sarımsak ekleyelim ve kavuralım.
- Kavrulan soğanların üzerine küçük halkalar halinde doğradığımız pırasayı ekleyelim ve 5 dakika kadar kavuralım.
- Üzerine salçaları ilave edelim 2-3 dk kadar kavuralım. Kavurdukça yemeğimiz lezzetine lezzet katacaktır.
- Üzerine damak tadınıza göre baharatlar ve 1 su bardağı sıcak su ilave edelim özleştirelim.
- Tencerenin kapağını kapatalım ve pırasalar yumuşayana kadar ara ara kontrol ederek pişirelim (Bu aşamada suyu az gelirse azar azar sıcak su ilavesi yapabilirsiniz)
- Ben 20 dk da pişirdim. İlk sıcaklığı gittikten sonra üzerini sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı sos ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder