6 Mart 2022 Pazar

Pratik Akşam Yemeği Yoğurtlu Pırasa Kavurması Tarifi

 

Pratik Akşam Yemeği Yoğurtlu Pırasa Kavurması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo pırasa
  • 1 orta boy soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Tuz, kırmızı toz biber, karabiber

Üzeri için;

  • Yoğurt ve sarımsak

Kullandığım bardak ölçüsü : 200ml

Pratik Akşam Yemeği Yoğurtlu Pırasa Kavurması Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tenceremize zeytinyağı, küp küp doğradığımız soğanları koyalım ve kavuralım. Bu aşamada soğanların üzerine 1 çay kaşığı toz şeker ve tuz ilave ederek soğanın daha çabuk kavrulmasını sağlayabilirsiniz.
  2. Soğanlar hafif pembeleşince 1 diş sarımsak ekleyelim ve kavuralım.
  3. Kavrulan soğanların üzerine küçük halkalar halinde doğradığımız pırasayı ekleyelim ve 5 dakika kadar kavuralım.
  4. Üzerine salçaları ilave edelim 2-3 dk kadar kavuralım. Kavurdukça yemeğimiz lezzetine lezzet katacaktır.
  5. Üzerine damak tadınıza göre baharatlar ve 1 su bardağı sıcak su ilave edelim özleştirelim.
  6. Tencerenin kapağını kapatalım ve pırasalar yumuşayana kadar ara ara kontrol ederek pişirelim (Bu aşamada suyu az gelirse azar azar sıcak su ilavesi yapabilirsiniz)
  7. Ben 20 dk da pişirdim. İlk sıcaklığı gittikten sonra üzerini sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı sos ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder