Mereng Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Mereng için
- 5 yumurta akı (oda sıcaklığında)
- 1 çimdik tuz
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 paket vanilin
- 1 çay kaşığı limon suyu
- 1 avuç file badem
Krema için
- 1 paket krem şanti
- 200 gram labne peynir
- 1 kutu krema (200 gr)
- 1 paket vanilin
- Meyve olarak
- Çilek
- Frambuaz
- Böğürtlen dilediğinizi kullanabilirsiniz.
Mereng Rulo Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle krema için malzemeleri mikserle sert kıvam alana kadar çırpın ve buzdolabına kaldırın.
- Mereng için yumurta aklarını önce tuzla beraber kısa bir süre düşük hızda çırpalım. Ardından pudra şekerini eleyerek ekleyelim ve çırpmaya devam edelim.
- Sonrasında nişasta ve vanilyayı da eleyerek ekleyelim. Biraz daha çırptıktan sonra son olarak limon suyunu ekleyelim ve çırpalım. Kaptan düşmeyecek kadar sert kıvama geldiyse mereng hazır demektir.
- Yağlı kağıdımızı yağlayalım ve merengi spatula yardımıyla eşit şekilde yayalım. Üzerine file bademleri serpiştirelim. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25-30 dakika kontrollü pişirelim. Fırın kapağını hemen açmayalım ki mereng çökmesin.
- Fırından çıkardıktan sonra ayrı bir yağlı kağıt üzerine merengi ters cevirelim ve diğer yağlı kağıdı dikkatlice merengden ayıralım.
- Hızlıca ve dikkatlice rulo yapalım (Kırılmaması için bu çok önemli) tekrar geri açalım ve kremayı mereng üzerine yayalım, meyveleri dizelim, tekrar dikkatlice rulo yapalım (Meyve olarak böğürtlen ve çilek reçelinin tanelerini kullandım)
- Buzdolabında 5-6 saat dinlendirdikten sonra üzerine pudra şekeri serpip dilimleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder