10 Mart 2022 Perşembe

Kıymalı Rulo Patates (Mükemmel Lezzette Çok Pratik) Tarifi

 

Kıymalı Rulo Patates (Mükemmel Lezzette Çok Pratik) Tarifi İçin Malzemeler

Dış kaplama için;

  • 800 gram patates (6 orta boy)
  • 220 gram kaşar rendesi
  • 2 adet yumurta
  • 2 tutam kıyılmış maydanoz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım tatlı kaşığı tuz

İçi için;

  • 400 gram kıyma
  • 4 adet sivri yeşil biber
  • 1 tane kırmızı kapya biber
  • 1 adet iri kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 3-4 yemek kaşığı zeytin yağ
  • Yarım tatlı kaşığından biraz fazla tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 2 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 silme çay kaşığı kimyon
  • 1 silme çay kaşığı karabiber
  • 220 ml kaynar su (1 su bardağı)

Üzeri için;

  • 100 gram kaşar
  • 1 yemek kaşığı ketçap ve 1-2 yemek kaşığı su

    Kıymalı Rulo Patates (Mükemmel Lezzette Çok Pratik) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Soğan ve biberleri yemeklik şekilden az irice doğrayıp hazırda bekletelim.
  • Maydanozu kıyıp tabağa alalım. 2 ayrı kap içine kaşar peynirleri rendeleyip ayıralım.
  • Tüm hazırlık aşamasını bitirdikten sonra fırını 180° alt üst ayarda açıp ısıtalım.
  • Patatesleri soyup iri taraf ile rendeleyelim. Ellerimiz ile tutam tutam alıp avuç içinde sıkarak suyunu çıkaralım. Posasını karıştırma kabına alalım.
  • Patates üzerine yumurta baharatlar ve kaşar rendesini ilave edip iyice karıştıralım.
  • Fırın tepsimiz içine yağlı kağıt serip patatesi içine boşaltalım. Çok ince yada çok kalın olmayacak şekilde dikdörtgen formda kaşık arkası ile basarak düzleyelim. Tepsiyi boydan boya dolmuyor etraflardan boşluklar bırakıyoruz.
  • Daha sonra tepsiyi alttan ikinci rafa sürelim. Bendeki süre; 23 dakika pişirdim ardına, orta rafa çıkarıp 8-10 dk daha pişirip tepsiyi fırından çıkardım.
  • Altının ve üstünün orta kızarıklıkta olması gerekir. Süreyi fırınınıza göre kendiniz ayarlayınız.
  • Fırına patatesi sürer sürmez bizde kıymasını hazırlamaya başlayalım.
  • Tavayı kızdıralım yağını ilave edip yüksek ateşte kıymayı kavuralım. Kavrulunca üzerine soğan ve biberleri ekleyelim. 3-4 dk karıştırarak devam kavuralım.
  • Sonra salçasını ekleyip 2-3 tur karıştırıp sıcak suyunu ve baharatlarını ekleyelim, karıştırıp kapak örtelim orta ateşe yakın suyunu çekene dek pişirelim ve ocaktan alalım.
  • Fırından çıkmış kızaran patatesi kağıdından tutup tezgaha alalım üzerine kıymayı döküp eşitçe yayalım. Sonra kağıttan yardım alarak uçtan tutup kıvırarak rulo haline getirelim.
  • Tekrar tepsi içine aktarıp üzerine kaşar rendesi serpelim ve sulandırılmış ketçap döküp, fırının orta rafına sürelim. 15-20 dk kaşarlar eriyene dek daha pişirip ardına servis edebiliriz. Afiyet bal şifa olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder