18 Mart 2022 Cuma

Muzlu Magnolya Tatlısı Çok Pratik 5 Dakika Tatlısı Tarifi

 

Muzlu Magnolya Tatlısı Çok Pratik 5 Dakika Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebisi için

  • 1 lt süt
  • 1 su bardağından bir parmak kalınlığında az toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım kutu sıvı krema (100 ml)
  • 1 paket vanilya

Diğer malzemeleri

  • 1 paket kakao petibör bisküvi
  • 2-3 adet muz
  • Az miktarda ceviz içi

Muzlu Magnolya Tatlısı Çok Pratik 5 Dakika Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Dilediğiniz bisküvi türü de kullanabilirsiniz ama ben kakaolu petibör bisküvi tercih ediyorum.
  2. Bisküvileri robotta ufalayın ve kenara bırakın.
  3. Derin tencereye süt,toz şeker,un,nişastayı (fark etmez)alalım ve ocağı açmadan önce güzelce karıştıralım.
  4. Kısık ateşte kıvam alana kadar pişirelim.
  5. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kapatalım ve sıvı kremayı ve vanilyayı ilave edelim,güzel karıştıralım ,pürüzsüz hale gelene kadar.
  6. Diğer tarafta ceviz içini robottan geçirelim.
  7. Muzları dilimleyip kaplara yerleştirelim,.
  8. Üzerine birer yemek kaşığı bisküvi tozundan paylaştıralım.
  9. Üzerine biraz muhallebiden ,tekrar muz koyalım,bisküvi ve muhallebi en son üzerine ufalanmış ceviz içi veya dilediniz süsten ilave edebilirsiniz. Bende bu ölçüden 6 adet magnolya çıktı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder