27 Mart 2022 Pazar

Nefis Kuş Üzümlü Çam Fıstıklı İç Pilav Tarifi

 

Nefis Kuş Üzümlü Çam Fıstıklı İç Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı baldo pirinç
  • 1 büyük kuru soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
  • 1 çay bardağı kuş üzümü
  • 2 yemek kaşığı çam fıstığı
  • 1 tatlı kaşığı yeni bahar
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Tuzu damak zevkinize göre
  • Fıstık miktarını da siz kendinize göre ayarlayın
  • Pilava koymak için sıcak su 1 e 1,5 ölçü kullandım

    Nefis Kuş Üzümlü Çam Fıstıklı İç Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak su kaynatalım pirinci içerisine iki tatlı kaşığı tuz atılmış sıcak suda pirinci 15-20 dakika bekletelim.
  • Daha sonra pirinci beyaz suyu çıkana kadar güzel yıkayalım soğanı 🧅 ince yemeklik doğrayalım, sıvı yağda fıstıklarla pembeleşene kadar kavuralım, pirinci ilave edip, güzel tel tel olana kadar kavuralım.
  • Sıcak suyu ilave edelim, baharatları kuş üzümü tereyağı da koyalım, güzel karıştırıp, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim Ocağı kapatıp, demlenmesi için bırakalım.
  • Dip not: Her pirincin su çekmesi pişmesi farklı olabiliyor pirinç suyunu çekince kontrol edin pirinçler piştimi diye gerekirse az su ilave edebilirsiniz. Tarifimi deneyenlere şimdiden afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder