Nefis Kuş Üzümlü Çam Fıstıklı İç Pilav Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağı baldo pirinç
- 1 büyük kuru soğan
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
- 1 çay bardağı kuş üzümü
- 2 yemek kaşığı çam fıstığı
- 1 tatlı kaşığı yeni bahar
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- Tuzu damak zevkinize göre
- Fıstık miktarını da siz kendinize göre ayarlayın
- Pilava koymak için sıcak su 1 e 1,5 ölçü kullandım
Nefis Kuş Üzümlü Çam Fıstıklı İç Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak su kaynatalım pirinci içerisine iki tatlı kaşığı tuz atılmış sıcak suda pirinci 15-20 dakika bekletelim.
- Daha sonra pirinci beyaz suyu çıkana kadar güzel yıkayalım soğanı 🧅 ince yemeklik doğrayalım, sıvı yağda fıstıklarla pembeleşene kadar kavuralım, pirinci ilave edip, güzel tel tel olana kadar kavuralım.
- Sıcak suyu ilave edelim, baharatları kuş üzümü tereyağı da koyalım, güzel karıştırıp, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim Ocağı kapatıp, demlenmesi için bırakalım.
Dip not: Her pirincin su çekmesi pişmesi farklı olabiliyor pirinç suyunu çekince kontrol edin pirinçler piştimi diye gerekirse az su ilave edebilirsiniz. Tarifimi deneyenlere şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder