Bardak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 100 gram burçak bisküvisi
- 500 gram skyr (İzlandaya özgü bir yoğurt ama siz normal süzme yoğurt ile de yapabilirsiniz)
- 1,5 paket sıvı krema
- 70 gram pudra şekeri
- 1 paket vanilya şekeri
Sosu için;
- 400 gram orman meyvesi (Ben dondurulmuş kullandım)
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- Yarım çay bardağı su
Bardak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle sosunu hazırlamak ile başlayabiliriz, çünkü soğuması lazım.
- Orman meyveleri bütün sos için olan malzemeleri ile küçük bir tavada kaynayana kadar pişirilir ve en sonunda kaynayınca güzelce karıştırılır, marmelad gibi bir sos haline getirilir. Soğumaya kenara alınır!.
- Skyr izlanda ve diğer kuzey ülkelerindeki süzme yoğurt gibi bir yoğurt çeşididir.
- Doğal olarak çok az yağlı ve protein oranı yüksek bir süt ürünüdür.
- Ama onun yerine alternatif olarak normal marketlerde satılan süzme yoğurtta kullanılabilirsiniz.
- Yoğurdun içine pudra şekeri ve vanilya şekeri katılır mikser yardımı ile çırpılır.
- Daha sonra sıvı krema ayrı bir kapta krema haline çırpılır ve yavaş yavaş yoğurtun içine ilave edilerek devam karıştırılır.
- Rondodan geçirmiş olduğumuz bisküvileri kullanacağımız sunum bardağının tabanına konulur üzerine azıcık orman meyveli sostan bir kat, ondan sonrada beyaz krema ve en sonunda tekrar kırmızı sos ile bitirilir.
- Üzerini nane yaprağı ve fındık ile süsleyebilirsiniz. Bu tarifi tavsiye ederim. Şimdide deneyenlere afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder