27 Mart 2022 Pazar

Bardak Tatlısı Tarifi

 

Bardak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram burçak bisküvisi
  • 500 gram skyr (İzlandaya özgü bir yoğurt ama siz normal süzme yoğurt ile de yapabilirsiniz)
  • 1,5 paket sıvı krema
  • 70 gram pudra şekeri
  • 1 paket vanilya şekeri

Sosu için;

  • 400 gram orman meyvesi (Ben dondurulmuş kullandım)
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım çay bardağı su

    Bardak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle sosunu hazırlamak ile başlayabiliriz, çünkü soğuması lazım.
  • Orman meyveleri bütün sos için olan malzemeleri ile küçük bir tavada kaynayana kadar pişirilir ve en sonunda kaynayınca güzelce karıştırılır, marmelad gibi bir sos haline getirilir. Soğumaya kenara alınır!.
  • Skyr izlanda ve diğer kuzey ülkelerindeki süzme yoğurt gibi bir yoğurt çeşididir.
  • Doğal olarak çok az yağlı ve protein oranı yüksek bir süt ürünüdür.
  • Ama onun yerine alternatif olarak normal marketlerde satılan süzme yoğurtta kullanılabilirsiniz.
  • Yoğurdun içine pudra şekeri ve vanilya şekeri katılır mikser yardımı ile çırpılır.
  • Daha sonra sıvı krema ayrı bir kapta krema haline çırpılır ve yavaş yavaş yoğurtun içine ilave edilerek devam karıştırılır.
  • Rondodan geçirmiş olduğumuz bisküvileri kullanacağımız sunum bardağının tabanına konulur üzerine azıcık orman meyveli sostan bir kat, ondan sonrada beyaz krema ve en sonunda tekrar kırmızı sos ile bitirilir.
  • Üzerini nane yaprağı ve fındık ile süsleyebilirsiniz. Bu tarifi tavsiye ederim. Şimdide deneyenlere afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder