22 Mart 2022 Salı

Nefis Lezzetiyle Elmalı Kıyır Kıyır Turta (Tepside Elmalı Kurabiye) Tarifi

 

Nefis Lezzetiyle Elmalı Kıyır Kıyır Turta (Tepside Elmalı Kurabiye) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 paket margarin veya tereyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

İç harcı için

  • 6 adet elma
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz veya fındık
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

    Nefis Lezzetiyle Elmalı Kıyır Kıyır Turta (Tepside Elmalı Kurabiye) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce elmalar soyulup rendelenir.
  • Tavaya koyulur, içine şeker koyulur ve renk değiştirip koyulaşsana kadar pişirilir.
  • Ocaktan alıp içine ceviz ve tarçın eklenerek güzelce karıştırılır.
  • Soğumaya bırakılır.
  • Sonra hamuru için önce margarin eritilip soğutulur.
  • Karıştırma kabına erimiş margarin, yumurta, şeker ve kabartma tozu alınıp güzelce karıştırılır.
  • Aldığı kadar un eklenir.
  • Hamur 2 parçaya bölünür birinci hamur yağlı tepsiye güzelce düzgün bir şekilde yayılır.
  • Diğer hamur ise 15-20 dakika buzlukta bekletilir.
  • Tepsideki hamurun üzerine elmalı harç eşit bir şekilde yayılır.
  • Sonrasında buzluktaki hamur rendenin kalın tarafıyla tepsiye rendelenir.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üst kızarana kadar pişirilir.
  • Soğuduktan sonra istenirse üzerine pudra şekeri serpilir.
  • Soğuyunca servise hazırdır 👌👌👌afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder