16 Mart 2022 Çarşamba

Nohutlu Pilav Tarifi

Nohutlu Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı tavuk suyu veya sıcak su (her ikisini karıştırarak kullanabilirsiniz)
  • Tuz
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut

    Nohutlu Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pirinci yıkayarak, yaklaşık 15-20 dk kadar tuzlu ve ılık suda beklettikten sonra suyunu süzün.
  • Tencereye sıvı yağı ve tereyağını ekleyin, tereyağı eridikten sonra yıkanıp süzülen pirinçleri ilave edin.
  • Biraz kavurduktan sonra kaynamış su veya tavuk suyunu, ardından da tuzunu ekleyin.
  • Haşlanmış nohutları da ilave ederek, tencerenin kapağını kapatın. Dilerseniz haşlanmış nohutları pirinçle birlikte de ekleyebilirsiniz, her iki şekilde de çok güzel oluyor.
  • Pilavımız kaynayıncaya kadar yüksek, üzeri göz göz olup suyunu çekinceye kadar da kısık ateşte pişirin.
  • Pilav suyunu çekip pirinçler yumuşadıktan sonra, ocaktan alabilirsiniz.
  • Üzerini havlu kağıt ile kapattıktan sonra, 10 dakika dinlendirin.
  • Pilavımız servise hazır.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder