15 Mart 2022 Salı

Patatesli Dolama Börek Tarifi

 

Patatesli Dolama Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet yufka

İç harcı için;

  • 5 tane orta boy patates
  • 1 tane kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 su bardağı doğranmış kaşar peynir
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Haşlamak için;

  • 1 su bardağı süt
  • 2 su bardağı su

Sosu için;

  • 1 tane yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım su bardağı maden suyu
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı
  • Haşhaş
  • Susam

    Patatesli Dolama Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesler yıkanır soyulur küp küp doğranır ,tencereye alınır ,üstüne su ve süt eklenir ocağa alınır kaynamaya bırakılır.
  • Tavaya zeytinyağ alınır ,üstüne doğranmış soğanlar eklenir ,pembeleşinceye kadar kavrulur soğumaya bırakılır.
  • Haşlanan patatesler ezilir ,üstüne soğuyan soğanlar eklenir karıştırılır .
  • Baharatlar eklenir karıştırılır iç harç soğumaya bırakılır .
  • Soğuyan iç harcın içine doğranmış kaşar eklenir karıştırılır.
  • Bir kaseye sos malzemeleri alınır karıştırılır.
  • Yufkalar ikiye bölünür sos sürülüp iç harç eklenir ve sarılır .
  • Tepsinin ortasından başlayarak bütün yufkalar bitene kadar aynı işlem yapılır.
  • Yufkalar bitince kalan iç harç üsten dökülür .
  • 30 dk bekletilir .
  • Yumurta sarısı sürülür ,haşhaş ve susam ile süslenir.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında alt üst kızarana kadar pişirilir servise hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder