15 Mart 2022 Salı

Piyano Kek Tarifi

 

Piyano Kek Tarifi İçin Malzemeler

Keki için:

  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml)
  • Yarım su bardağı süt (100 ml)
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao

Keki ıslatma için:

  • 1,5 su bardağı süt (300 ml)
  • 2 yemek kaşığı kakao

Krema için;

  • 3 su bardağı süt (600 ml)
  • 2 Türk kahvesi fincanı şeker (1 su bardağından 1 parmak eksik)
  • 2 Türk kahvesi fincanı un (1 su bardağından 1 parmak eksik)
  • 200 ml sıvı krema

Üzeri için;

  • Kakao

    Piyano Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak keki hazırlıyoruz. Bunun için yumurta ve şekeri güzelce çırpın.
  • Diğer malzemeleri de ekleyerek kek hamurunu hazırlayın. (Ben 28×28 boyutlarında kare borcam kullandım. )
  • Yağlamış olduğunuz fırın kabına hamuru dökerek önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirin. (Benim kekim 25 dakikada pişti ancak fırından fırına farklılık olabileceğini aklınızda bulundurun ve keki kontrollü pişirin. )
  • Kek pişerken kremasını hazırlıyoruz. Bunun için süt, şeker ve unu tencereye alarak karıştırıyoruz ve ardından koyulaşıp göz göz olana kadar pişirin.
  • Krema koyulaştıktan sonra ocaktan alarak soğumaya bırakın. Bu aşamada ara ara karıştırın.
  • Oda ısısına geldikten sonra içerisine sıvı krema ekleyerek mikserle çırpın.
  • Keki ıslatmak için süt ve kakaoyu güzelce karıştırın.
  • Ardından pişen keki fırından çıkartarak üzerine süt ve kakao karışımını gezdirin.
  • Kremayı kekin üzerine boşaltarak her yeri eşit olacak şekilde yayın.
  • Kekin en üstünü kakao ile kaplayın.
  • Soğuduktan sonra buzdolabına kaldırın. Vaktiniz var ise 1 gece dinlendikten sonra çok daha güzel oluyor. Bizim gibi aceleci iseniz 3-4 saat sonra da yiyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder