23 Mart 2022 Çarşamba

Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tarifi

 

Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1-2 adet büyük boy patlıcan
  • 1 adet büyük boy domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet soğan
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • 2 adet yeşil biber benim yoktu kapya kullandım.
  • 3 su bardağı sıcak su ( iri bulgur kullandım ince bulgur için 2, 5 su bardağı yeterli olacaktır)
  • Tuz, karabiber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ 

    Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patlıcanı kabuğunu alacalı soyulur, orta büyüklükte küpler halinde doğranır.
  • Daha sonra kızgın yağ içinde kızartıp, mutfak havlusu serili bir tabağın üzerine alınır.
  • Diğer taraftan uygun bir tencere içine 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyulur.
  • Üzerine ince ince doğranmış soğan, sarımsak ve yeşil biber eklenir. 2 dakika kadar sotelenir.
  • Ardından ince ince doğranmış domates ve salça koyulur, 1 dk kadar daha sotelenir.
  • Daha sonra yıkanmış suyu süzülmüş bulgur eklenir iki tur karıştırılır, tereyağ, tuz, karabiber ve 2, 5-3 su bardağı sıcak su eklenir.
  • Kaynamaya bırakılır. Kaynadıktan sonra altı kısılıp, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.
  • Pişen pilavın üzerine 1 tatlı kaşığı nane serpiştirilir. Son olarak kızarmış patlıcanları bir kısmı üzerine eklenip karıştırılır ve 15 dakika kadar demlenmeye bırakılır.
  • Demlenen bulgur pilavı servis tabağına alınır ve geri kalan kızarmış patlıcanlar üzerine koyulur.Deneyecek olanlara şimdiden Afiyet olsun. Ben yanına kavrulmuş et ve sarımsaklı yoğurt servis ettim.Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder