26 Mart 2022 Cumartesi

Pazı Yaprağından Sushi Tarifi

 

Pazı Yaprağından Sushi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bardak pirinç̧
  • 7-8 dal pazı yaprağı (Küçüklük büyüklüğüne göre değişir.
  • 1 adet salatalık
  • 1 kutu superfresh_tr ton balığı
  • Susam (Kavurulmuş)
  • 5-6 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz

    Pazı Yaprağından Sushi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pirincin iyice nişastasını çeşmenin altında aldıktan sonra bir kaba koyup yarım saat sıcak suda bekletin. Daha sonra üzerini geçecek kadar su ekleyip, lapa olacak şekilde yarım saat pişirin pilav gibi.
  • Sirke, şeker, tuz karışımını bir köşede yapın iyice karışsınlar🍚 bu sırada ıspanak yapraklarını ocakta sıcak suda biraz haşlayıp, renklerini kaybetmemeleri için soğuk suya tutun 👌🏻
  • Pişen pirince sirke karışımını döküp karıştırın ve bekletin biraz. Ispanakları bir buzdolabı poşetinin üzerine serin ve 1-2 tane ıspanak yaprağını da serdiklerinizin üstüne ekleyin.
  • Daha sonra ellerinizi ıslatarak pirinci eşit şekilde ıspanağın üstüne serin 🧡 iç malzemelerini şerit şeklinde dizip yavaş yavaş kapatmaya başlayın bu sırada nasıl sarıldığını izlemenizde fayda var dağılmaması çok önemli 😅
  • Keserkende bıçağınızı muhakkak ıslatın çünkü feci şekilde dağılıyor 👌🏻 umarım denersiniz afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder