Pazı Yaprağından Sushi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 bardak pirinç̧
- 7-8 dal pazı yaprağı (Küçüklük büyüklüğüne göre değişir.
- 1 adet salatalık
- 1 kutu superfresh_tr ton balığı
- Susam (Kavurulmuş)
- 5-6 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
Pazı Yaprağından Sushi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Pirincin iyice nişastasını çeşmenin altında aldıktan sonra bir kaba koyup yarım saat sıcak suda bekletin. Daha sonra üzerini geçecek kadar su ekleyip, lapa olacak şekilde yarım saat pişirin pilav gibi.
- Sirke, şeker, tuz karışımını bir köşede yapın iyice karışsınlar🍚 bu sırada ıspanak yapraklarını ocakta sıcak suda biraz haşlayıp, renklerini kaybetmemeleri için soğuk suya tutun 👌🏻
- Pişen pirince sirke karışımını döküp karıştırın ve bekletin biraz. Ispanakları bir buzdolabı poşetinin üzerine serin ve 1-2 tane ıspanak yaprağını da serdiklerinizin üstüne ekleyin.
- Daha sonra ellerinizi ıslatarak pirinci eşit şekilde ıspanağın üstüne serin 🧡 iç malzemelerini şerit şeklinde dizip yavaş yavaş kapatmaya başlayın bu sırada nasıl sarıldığını izlemenizde fayda var dağılmaması çok önemli 😅
- Keserkende bıçağınızı muhakkak ıslatın çünkü feci şekilde dağılıyor 👌🏻 umarım denersiniz afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder