Sushi Görünümlü Çiğ Köfte Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg esmer bulgur
- 2,5 su bardağı ılık su (Bulguru ıslamak için) 200 ml
- 2 büyük boy domates rendesi
- 1 büyük baş soğan rendesi
- 5-6 büyük baş sarımsak rendesi
- 2 su bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı isot
- 1 adet limon suyu (Kabuklarıyla da yoğurabilirsiniz
- 3 dolu yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı biber salçası (Damak tadına göre değiştirilebilir.)
- 1 küçük çay bardağı nar ekşisi
- Nane
- Kimyon
- Tuz
- Pulbiber
- Karabiber
Sushi Görünümlü Çiğ Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
- Başlamadan 1 saat önce bir kasede yağ ve isotu karıştırıp bekletin. Çiğköfte tepsisine yarım saat önceden 1 kg bulguru ve ılık suyu ilave edip güzelce karıştıralım ve şişmesini bekleyelim.
- Daha sonra rendelediğimiz malzemeleri ekleyip bulgurla bütünleşene kadar yoğuruyoruz. Yoğururken bir kapta yanımızda su bulunduruyoruz ve bulguru arada ıslata ıslata bir avuç kadar su ile yoğuruyoruz.
- Zaten bulgurun yapışmaya başladığını yani pişmeye başladığını göreceksiniz. İyice yoğurduğunuzdan emin olduktan sonra salçalarınızı ilave ediyorsunuz limon suyunu ve baharatları da ekleyip iyice yoğuruyoruz.
- Arada bulgurun pişip pişmediğini anlamak için tadım yapın. Lütfen yoğurma işlemini olabildiğince uzun tutun ve tepsiye bastıra bastıra yağın avcunuzun içiyle pişmesi için. En son olarak.
- Yağ ve isot karışımımızla birlikte güzelce yoğuruyoruz. En son olarak nar ekşisini ekliyoruz. Biraz daha yoğuruyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruz.
- Şekillendirmeden önce tekrar yoğurun eğer yağı az gelirse ekleme yapıp tekrar yoğurabilirsiniz afiyet olsun 🧡.
Dipnot: Görselde tam buğday lavaşa iyice eşit şekilde çiğköfteyi dağıttıktan sonra ister ters yönde ister düz olacak şekilde arasına marul ve salatalık koyarak sardım. Ortadaki sos ise sulandırılmış nar ekşisi ve biraz limon suyu ve az susam :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder