9 Mart 2022 Çarşamba

Portakallı Islak Kurabiye Tarifi

 

Portakallı Islak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 125 gr margarin veya tereyağı
  • Yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml)
  • 2 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3,5 su bardağı un

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı portakal suyu (400 ml)
  • 1 çay bardağı toz şeker

    Portakallı Islak Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Şerbeti için uygun bir tencereye portakal suyu ve şekeri alalım, şeker eriyene kadar yaklaşık 5 dakika kaynatalım.
  • Şerbetimiz kaynadıktan sonra ocaktan alalım ve derin bir kap içerisine dökerek soğumaya bırakalım.
  • Hamuru için yoğurma kabına yumurta, sıvı yağ, pudra şekeri ve vanilyayı ekleyerek çırpalım.
  • Ardından üzerine tereyağı, portakal kabuğu rendesi, un ve kabartma tozunu alarak elimizle yoğurmaya başlayalım.
  • Yoğurduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alalım ve elimizle yuvarlayarak şekil verelim.
  • Yuvarladığımız hamurlarımızı tepsiye dizelim ve önceden ısıtılmış 180°C fırında 25 dakika kadar pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda pişen kurabiyelerimizi fırından alalım, soğuk şerbete batıralım ve servis tabağına dizelim. Tüm kurabiyelerimiz bitene kadar bu işleme devam edelim.
  • Şerbete batırdığımız kurabiyelerimizin şerbetini güzelce çekmesi için bekletelim.
  • Ardından portakallı ıslak kurabiyelerimizi dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder