İçli Köfte (Aparatlı) Tarifi İçin Malzemeler
Dışı için;
- 2 su bardağı köftelik bulgur
- 1,5 su bardağı sıcak su
- 1 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı biber-domates salçası
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı tepeleme tuz
İç harcı için;
- 500 gram kıyma
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay bardağı çekilmiş ceviz
- Yarım demet maydanoz
- Tuz
- Karabiber
İçli Köfte (Aparatlı) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle 2 su bardağı köftelik bulgur (Ben açık alıyorum içli köftelik diye) 1. 5 su bardağı sıcak su ile 20 dk kadar kapalı bir kapta.
- Bu arada iç harcı hazırlanır. Önce soğan minik minik doğranıp veya robottan geçirip kavrulur sırayla kıyma ve salça eklenerek kavrulur. Ocağın altı kapatılır doğranan maydanoz, ceviz tuz karabiber eklenir harç soğumaya bırakılır.
- Kabaran bulgura kalan tüm malzemeler eklenip 20 dk kadar yoğurulur. Resimlerde görüldüğü gibi aparatla içli köfteler hazırlanır.
- Buzluğunuzun şoklama bölümü varsa yaptıkça tepsiye koyup koyup bu bölümde şoklayın. Ben bu şekilde yapıp yağda pişiriyorum hiç dağılmıyor.
- Kalanıda iyice sertleşip, donunca buzluğa atıyorum poşetleyip. Ben Adanalı, Kayserili değilim bir trakyalı olarak bu aparatla bu kadar yapıyorum :
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder