Portakallı Şam Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 125 gr tereyağı veya margarin
- 2 adet yumurta
- 1 adet yumurta akı
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml)
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 5 su bardağı un
Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
- Ceviz kırığı
Portakallı Şam Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Portakallı şam kurabiyesi için yoğurma kabına yumurtaları, yoğurt, sıvı yağ, şeker ve vanilyayı alarak çırpalım.
- Üzerine tereyağını, portakal kabuğu rendesini, unun bir kısmı ve kabartma tozunu alarak elimizle hamuru yoğurmaya başlayalım.
- Unu yavaş yavaş ekleyerek hamurumuzu ele yapışmayan yumuşak bir kıvama gelene kadar yoğuralım.
- Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartalım ve elimizle yuvarlayarak fırın tepsisine dizelim.
- Ardından üzerine yumurta sarısı sürelim ve bıçakla kesikler atalım.
- Son olarak üzerlerine ceviz kırığı yerleştirelim ve kurabiyelerimizi önceden ısıttığımız 175°C fırında yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda kurabiyelerimizi fırından alalım ve ilk sıcaklığı çıktıktan sonra servis edelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder