20 Mart 2022 Pazar

Portakallı Şam Kurabiyesi Tarifi

 

Portakallı Şam Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 125 gr tereyağı veya margarin
  • 2 adet yumurta
  • 1 adet yumurta akı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml)
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 5 su bardağı un

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Ceviz kırığı

    Portakallı Şam Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Portakallı şam kurabiyesi için yoğurma kabına yumurtaları, yoğurt, sıvı yağ, şeker ve vanilyayı alarak çırpalım.
  • Üzerine tereyağını, portakal kabuğu rendesini, unun bir kısmı ve kabartma tozunu alarak elimizle hamuru yoğurmaya başlayalım.
  • Unu yavaş yavaş ekleyerek hamurumuzu ele yapışmayan yumuşak bir kıvama gelene kadar yoğuralım.
  • Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartalım ve elimizle yuvarlayarak fırın tepsisine dizelim.
  • Ardından üzerine yumurta sarısı sürelim ve bıçakla kesikler atalım.
  • Son olarak üzerlerine ceviz kırığı yerleştirelim ve kurabiyelerimizi önceden ısıttığımız 175°C fırında yaklaşık 30  dakika pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda kurabiyelerimizi fırından alalım ve ilk sıcaklığı çıktıktan sonra servis edelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder