20 Mart 2022 Pazar

Kalburabastı Tarifi

 

Kalburabastı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 125 gram tereyağ yada margarin
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı kabartma tozu
  • 4-4,5 çay bardağı un
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz

Şerbeti için

  • 3 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su

    Kalburabastı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak şerbeti hazırlayın.
  • Un hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına alın. Güzelce yoğurduktan sonra üzerine kontrollü bi şekilde unu ekleyin.
  • Ele yapılmayan bi kıvamda olunca ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp bi nihale veya rende üzerinde yuvarlak yapın.
  • İçine ceviz koyduktan sonra kapatın ve önceden ısınmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Şerbet ılık tatlı sıcak olmalı. Fırından çıkan tatlımızın üzerine ılık şerbeti dökün ve tepsinin üzerini kapatın. Dinlendikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder