Kalburabastı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yumurta
- 125 gram tereyağ yada margarin
- 2 yemek kaşığı irmik
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı kabartma tozu
- 4-4,5 çay bardağı un
- 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
Şerbeti için
- 3 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
Kalburabastı Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak şerbeti hazırlayın.
- Un hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına alın. Güzelce yoğurduktan sonra üzerine kontrollü bi şekilde unu ekleyin.
- Ele yapılmayan bi kıvamda olunca ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp bi nihale veya rende üzerinde yuvarlak yapın.
- İçine ceviz koyduktan sonra kapatın ve önceden ısınmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
- Şerbet ılık tatlı sıcak olmalı. Fırından çıkan tatlımızın üzerine ılık şerbeti dökün ve tepsinin üzerini kapatın. Dinlendikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder