17 Mart 2022 Perşembe

Şerbetsiz Lokma Böyle Bir Tat Yok Tarifi

 

Şerbetsiz Lokma Böyle Bir Tat Yok Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tane kuru maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Alabildiği kadar un

Bulamak için

  • 1 su bardağı şeker

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı

    Şerbetsiz Lokma Böyle Bir Tat Yok Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak bir kapta sıvı malzemeleri koyalım.
  • Sonra mayayı, tuzu ,şekeri koyup karıştıralım.
  • Ardından unu dikkatli bir şekilde kulak memesi kıvamında hamur elde edelim ve mayalanmaya bırakalım
  • Yaklaşık 45 dk yeterli olucak çok güzel kabaran hamurumuzdan alıp tezgaha koyalım ve yuvarlayalım.
  • Uzun yılan şekline getirelim.
  • Tezgaha şekeri dökelim ve yılan şeklini verdiğimiz hamuru şekere bulayalım.
  • Bularken elimizle bir ileri bir geri yaparak hamuru şekere girmesini sağlayalım.
  • Sonra yılan şeklinde olan hamuru bıçak yardımı ile keselim ufak ufak 2 parmak aralığında olsa yeterli.
  • Sonra bol ayçiçek yağında hamurları atıp kızarıncaya kadar pişirelim.
  • Servis tabağına alalım ve üstüne pudra şekeri serpelim isteyen bal batırarak da yiyebilir öğle lezzetli oluyor ki tavsiye ederim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder