Şerbetsiz Lokma Böyle Bir Tat Yok Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 tane kuru maya
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- Alabildiği kadar un
Bulamak için
- 1 su bardağı şeker
Kızartmak için
- Ayçiçek yağı
Şerbetsiz Lokma Böyle Bir Tat Yok Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak bir kapta sıvı malzemeleri koyalım.
- Sonra mayayı, tuzu ,şekeri koyup karıştıralım.
- Ardından unu dikkatli bir şekilde kulak memesi kıvamında hamur elde edelim ve mayalanmaya bırakalım
- Yaklaşık 45 dk yeterli olucak çok güzel kabaran hamurumuzdan alıp tezgaha koyalım ve yuvarlayalım.
- Uzun yılan şekline getirelim.
- Tezgaha şekeri dökelim ve yılan şeklini verdiğimiz hamuru şekere bulayalım.
- Bularken elimizle bir ileri bir geri yaparak hamuru şekere girmesini sağlayalım.
- Sonra yılan şeklinde olan hamuru bıçak yardımı ile keselim ufak ufak 2 parmak aralığında olsa yeterli.
- Sonra bol ayçiçek yağında hamurları atıp kızarıncaya kadar pişirelim.
- Servis tabağına alalım ve üstüne pudra şekeri serpelim isteyen bal batırarak da yiyebilir öğle lezzetli oluyor ki tavsiye ederim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder