Parıltılı Çatlak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- Herkese selamlar! ️ çayların yanına yakışan ve görüntüsüyle mest eden çikolatalı nefis bir kurabiye tarifim var. mutlaka deneyin. Sürekli yapmak isteyeceksiniz.
Hamuru için:
- 125 gram margarin ya da tereyağı (yarım paket)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- Yarım su bardağı nişasta (buğday ya da mısır fark etmez)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 2,5 su bardağı un
Bulamak için:
- Yarım çay bardağı şeker
Üzeri için:
- Benmari usulü eritilmiş bitter çikolata ve beyaz çikolata
Parıltılı Çatlak Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Un ve kakao hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına alalım ve yoğurmaya başlayalım. (tüm malzemeler oda ısısında olacak, özellikle margarin).
- Ardından unu azar azar ekleyelim ve ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim.
- Son olarak kakaoyu da ekleyelim ve iyice hamura yedirelim.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alalım ve hafif bastırarak bir yüzünü şekere bulayalım.
- Şekere buladığımız kısmın ortasına baş parmağımızla bastırarak çukur açalım. (fotoğraflarda gösterdim).
- Önceden ısıtılmış 185 derece fırında 5-6 dk pişirdikten sonra çay kaşığının ucuyla kapanan çukurları tekrar açalım.
- Tekrar fırına sürdükten sonra 15 dk daha pişirip fırından alalım. (süre fırından fırına fark edebilir, kontrollü pişirelim) Not: bu ölçülerde 24-25 adet kurabiye çıkıyor. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder