17 Mart 2022 Perşembe

Parıltılı Çatlak Kurabiye Tarifi

 

Parıltılı Çatlak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • Herkese selamlar! ️ çayların yanına yakışan ve görüntüsüyle mest eden çikolatalı nefis bir kurabiye tarifim var. mutlaka deneyin. Sürekli yapmak isteyeceksiniz.

Hamuru için:

  • 125 gram margarin ya da tereyağı (yarım paket)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Yarım su bardağı nişasta (buğday ya da mısır fark etmez)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un

Bulamak için:

  • Yarım çay bardağı şeker

Üzeri için:

  • Benmari usulü eritilmiş bitter çikolata ve beyaz çikolata

    Parıltılı Çatlak Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Un ve kakao hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına alalım ve yoğurmaya başlayalım. (tüm malzemeler oda ısısında olacak, özellikle margarin).
  • Ardından unu azar azar ekleyelim ve ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim.
  • Son olarak kakaoyu da ekleyelim ve iyice hamura yedirelim.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alalım ve hafif bastırarak bir yüzünü şekere bulayalım.
  • Şekere buladığımız kısmın ortasına baş parmağımızla bastırarak çukur açalım. (fotoğraflarda gösterdim).
  • Önceden ısıtılmış 185 derece fırında 5-6 dk pişirdikten sonra çay kaşığının ucuyla kapanan çukurları tekrar açalım.
  • Tekrar fırına sürdükten sonra 15 dk daha pişirip fırından alalım. (süre fırından fırına fark edebilir, kontrollü pişirelim) Not: bu ölçülerde 24-25 adet kurabiye çıkıyor. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder