Sivas Katmeri Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- Alabildiği kadar un
Aralarına sürmek için;
- 200 gram eritilmiş tereyağı
İçine;
- Lor veya peynir
Üzerine sürmek için;
- Yumurta sarısı
Sivas Katmeri Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamurumuzu yoğuralım. Kulak memesi kıvamına geldiğinde üzerini örtelim ve 20 dakika kadar bekletelim.
- 4 adet bezeye ayıralım. Bir bezeyi alalım merdane ile açalım. Üzerine eritilmiş tereyağ sürelim. Bohça şeklinde kapatalım.
- Kapattığımız yerlerede erimiş yağdan sürelim. Yağlı hamuru bir kenara alalım.
- İkinci bezeyide alalım merdane ile açalım. Yağı sürelim. Kenara aldığımız yağlı hamuru ortasına alalım. Ve tekrar bohça şeklinde katlayalım. Aynı işlemi diğer iki hamur içinde yapalım.
- Bu şekilde 4 bezeden 2 adet yağlı hamur elde etmiş olduk. Yarım saat hamurları dinlendiriyoruz.
- Sonrasında bir hamuru alalım. Merdane yardımıyla dikdörtgen olacak şekilde açalım. Ortasına peynir lor karışımı koyalım. Dikdörtgen şeklinde katlayalım.
- Üzerine yumurta sarısı sürelim. Ve bıçak yardımıyla çizikler atalım 175 derece fırında 30 dakika üzeri kızarana kadar kontrollü bir şekilde pişirelim. Çok lezzetli oluyor. Deneyeceklere şimdiden. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder