6 Mart 2022 Pazar

Ispanak Graten (Makarnalı) Tarifi

 

Ispanak Graten (Makarnalı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram ıspanak
  • 1 tane soğan
  • 500 gram makarna
  • 4 yemek kaşığı zeytin yağı

Beşamel sosu için;

  • 3 yemek kaşığı dolusu un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • Tuz
  • 3,5 su bardağı süt

Üstü için;

  • 200 gram rendelenmiş kasar peyniri

    Ispanak Graten (Makarnalı) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak makarnayı haşlayınız. Soğanı doğrayınız sonra ıspanakları yıkayıp, doğrayınız. 4 yemek kaşığı zeytin yağında soğanını pembeleşinceye kadar kavurunuz. Üstüne ıspanakları ekleyip, çok fazla öldürmeden kavurunuz ve kenara bırakınız.
  • Beşamel sosun yapımı için; geniş bir tavaya 2 yemek kaşığı tereyağını ve 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağı ekleyip üzerine ününü koyup rengi değişene kadar kavurunuz. Sonra 3 buçuk şu bardağı sütü ve baharatlarıda ekleyip, göz göz oluncaya kadar pişiriniz.
  • Daha sonra haşlanmış makarnayı tepsinizin en alt kısmına yayınız üzerine aynı şekilde ıspanağını ekleyiniz.
  • Ispanağın üzerine beşamel sosunu her yerine gelecek şekilde dokunuz ve en son kaşar peynirini serpiyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üstü güzelce kızarana kadar pişiriniz. Afiyet olsun.
  • Not: İsteğe göre makarna yerine patateslide yapabilirsiniz. Pişirme süresi fırından fırına değişir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder