Ispanak Graten (Makarnalı) Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram ıspanak
- 1 tane soğan
- 500 gram makarna
- 4 yemek kaşığı zeytin yağı
Beşamel sosu için;
- 3 yemek kaşığı dolusu un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- Tuz
- 3,5 su bardağı süt
Üstü için;
- 200 gram rendelenmiş kasar peyniri
Ispanak Graten (Makarnalı) Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak makarnayı haşlayınız. Soğanı doğrayınız sonra ıspanakları yıkayıp, doğrayınız. 4 yemek kaşığı zeytin yağında soğanını pembeleşinceye kadar kavurunuz. Üstüne ıspanakları ekleyip, çok fazla öldürmeden kavurunuz ve kenara bırakınız.
- Beşamel sosun yapımı için; geniş bir tavaya 2 yemek kaşığı tereyağını ve 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağı ekleyip üzerine ününü koyup rengi değişene kadar kavurunuz. Sonra 3 buçuk şu bardağı sütü ve baharatlarıda ekleyip, göz göz oluncaya kadar pişiriniz.
- Daha sonra haşlanmış makarnayı tepsinizin en alt kısmına yayınız üzerine aynı şekilde ıspanağını ekleyiniz.
- Ispanağın üzerine beşamel sosunu her yerine gelecek şekilde dokunuz ve en son kaşar peynirini serpiyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üstü güzelce kızarana kadar pişiriniz. Afiyet olsun.
Not: İsteğe göre makarna yerine patateslide yapabilirsiniz. Pişirme süresi fırından fırına değişir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder