Sütlü İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağ yada margarin
- 1 su bardağı irmik
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 2 bardak su ve süt (1 bardak su 1 bardak süt şeklinde olacak)
Sütlü İrmik Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tereyağ yada margarin eritilecek. İçine isteğe bağlı fıstık atıp irmikle birlikte kavurabilirsiniz. İrmik iyice kavrulacak.
- Kavrulurken bir yanda su, süt, şeker karışımı şeker eriyinceye kadar kaynatılacak.
- Kavrulmuş olan irmiğe bu karışım dökülerek suyunun çekmesi sağlanır.
- Suyu çektikten sonra dinlenmeye bırakılır. Arzu ettiğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.
Not: Bardak ölçüsü 250 ml dir. Dondurma kasığıyla şekil verildi.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder