1 Mart 2022 Salı

Sütlü İrmik Helvası Tarifi

 

Sütlü İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ yada margarin
  • 1 su bardağı irmik
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 2 bardak su ve süt (1 bardak su 1 bardak süt şeklinde olacak)

    Sütlü İrmik Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tereyağ yada margarin eritilecek. İçine isteğe bağlı fıstık atıp irmikle birlikte kavurabilirsiniz. İrmik iyice kavrulacak.
  • Kavrulurken bir yanda su, süt, şeker karışımı şeker eriyinceye kadar kaynatılacak.
  • Kavrulmuş olan irmiğe bu karışım dökülerek suyunun çekmesi sağlanır.
  • Suyu çektikten sonra dinlenmeye bırakılır. Arzu ettiğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.
  • Not: Bardak ölçüsü 250 ml dir. Dondurma kasığıyla şekil verildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder