1 Mart 2022 Salı

3 Renkli Sütlü Tatlı (Çok Kolay) Tarifi

 

3 Renkli Sütlü Tatlı (Çok Kolay) Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • 1,5 yemek kaşığı dolusu un
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı mavi haşhaş
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 80g bitter çikolata

Meyve peltesi için;

  • 5-6 adet portakal (3 su bardağı çıkmalı)
  • 2,5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı şeker

    3 Renkli Sütlü Tatlı (Çok Kolay) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Muhallebi için; sütü, unu, nişastayı ve şekeri bir tencereye alınır ve ocakta pişirmek için karıştırılır.
  • Kıvamı koyulaşana kadar karıştırılır, göz göz olduğunda yağ ve vanilya eklenir. Yağ eridiğinde ocaktan alınır ve muhallebi ikiye bölünür.
  • Sıcak muhallebi yarısına bitter çikolata diğer yarısına biraz soğuduğunda mavi haşhaş eklenir karıştırılır.
  • Kuplara önce çikolatalı muhallebi ardından üzerlerine haşhaşlı muhallebiler paylaştırılır ve soğutulur.
  • Bu sırada portakalın suyu sıkılır. Süzgeçten geçirilir (3 su bardağı meyve suyu elde edilir)
  • Portakal suyu tencereye alınır, üzerine nişasta ve şeker eklenir karıştırılır.
  • Kıvamı koyulaştığında soğumuş olan muhallebilerin üzerlerine paylaştırılır.
  • 2-3 saat buzdolabında beklettikten sonra tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder