13 Mart 2022 Pazar

Sütlü Mantar Çorbası (Kremalı Tadında) Tarifi

 

Sütlü Mantar Çorbası (Kremalı Tadında) Tarifi İçin Malzemeler

  • 7-8 adet mantar
  • 1 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • 1 su bardağı süt
  • Sıcak su (Gerekirse kıvamı ayarlamak için)
  • Tuz
  • Karabiber

    Sütlü Mantar Çorbası (Kremalı Tadında) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Mantar temizlenir incecik doğranır. Sıvıyağ ve tereyağı ile birlikte sulandırmadan yüksek ateşte sotelenir. Kararmasın diye limon suyu eklenir.
  • Un eklenir ve kokusu çıkana dek birlikte kavurulur. Soğuk!! tavuk suyu eklenir ve çırpıcı ile güzelce çırpılarak unun topaklanması önlenir süt eklenir ve kaynayana dek karıştırılır.
  • Kıvamı koyu olduysa sıcak su eklenir ve istenilen yoğunluk ayarlanır.
  • Tuz ve karabiber eklenir, karıştırılır ve altı kapatılır. Servis esnasında ince kıyılmış maydanoz, dereotu ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder