Özel Şekli Ve Tadıyla Soya Soslu Ballı Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 3 parça tavuk bonfile
- 1 yemek kaşığı soya sosu
- 1 yemek kaşığı bal (Opsiyonel)
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ ve 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı elma sirkesi
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) diş sarımsak rende
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım çay kaşığı karabiber kekik pul biber
Üzerine;
- Taze soğan
Özel Şekli Ve Tadıyla Soya Soslu Ballı Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavuk bonfileyi isterseniz lokmalık doğrayabilir ya da benim doğradığım gibi en alt kısmı kesmeden bütün olarak önce dikey sonra yatay kare kare keserek (daha iyi pişmesi için) bütün halde pişirebilirsiniz.
- Bu şekli şart değil.
- Üzerine tuz ve karabiber eklenir.
- Bir kaba un alınarak tavuklar unlanır ve fazlalıkları silkelenir.
- Pişireceğiniz tava ısıtılır. Tereyağı eklenir.
- Tavuklar ilave edilir ve önce orta ateşte sonra kısık ateşte pişmeye bırakılır.
- Bu aşamada sarımsaklar eklenir.
- Biraz daha pişirilir. İsteğe bağlı biraz daha baharat ekleyebilirsiniz.
- Bal, soya sosu ve elma sirkesi ilave edilir.
- Yumuşadığında ve kızardığında servise hazır. Afiyet olsun soya sosu tuzlu olduğu için tuzu kontrollü ekleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder