Tahinli Antalya Piyazı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet domates
- 1 tutam maydanoz
- 2 adet haşlanmış yumurta
Tarator Sosu için;
- 3 yemek kaşığı haşlanmış kuru fasulye
- 1 çay bardağı tahin (125 ml)
- 3 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı elma sirkesi (60 ml)
- Yarım adet limon suyu
- Yarım çay bardağı zeytinyağı (60 ml)
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı tuz
Tahinli Antalya Piyazı Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak yumurtalarımızı haşlayalım. Eğer yumurtalarınız orta büyüklükteyse 10 dakika kadar kaynatmanız yeterli olacaktır.
- Bizde bu sırada tarator sosu için rondoya, 3 yemek kaşığı haşlanmış fasulye, sarımsak, zeytinyağı, tahin, elma sirkesi, limo suyu, tuz ve kimyonu alarak malzemeler krema kıvamını alana kadar çalıştıralım.
- Ardından kalan haşlanmış fasulyeyi uygun bir karıştırma kabına alalım.
- Üzerine hazırladığımız taratoru ekleyelim ve güzelce karıştıralım.
- Soğanımızı piyazlık doğrayarak elimizle ovalım.
- Domatesimizi küp küp olacak şekilde, maydanozumuzu da ince ince doğrayalım.
- Haşlanan yumurtalarımızın kabuklarını soyalım ve dilimleyelim.
- Sosa buladığımız fasulyeyi servis tabağına alalım ve eşit bir şekilde yayalım.
- Üzerine soğanları ekleyelim. Soğanların üzerine de domatesleri yerleştirelim.
- Yumurta dilimlerini de güzel bir şekilde yerleştirip, maydanoz serpelim ve tahinli Antalya piyazımızı servis edelim. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder