24 Mart 2022 Perşembe

Tahinli Antalya Piyazı Tarifi

 

Tahinli Antalya Piyazı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet domates
  • 1 tutam maydanoz
  • 2 adet haşlanmış yumurta

Tarator Sosu için;

  • 3 yemek kaşığı haşlanmış kuru fasulye
  • 1 çay bardağı tahin (125 ml)
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı elma sirkesi (60 ml)
  • Yarım adet limon suyu
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı (60 ml)
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz

    Tahinli Antalya Piyazı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak yumurtalarımızı haşlayalım. Eğer yumurtalarınız orta büyüklükteyse 10 dakika kadar kaynatmanız yeterli olacaktır.
  • Bizde bu sırada tarator sosu için rondoya, 3 yemek kaşığı haşlanmış fasulye, sarımsak, zeytinyağı, tahin, elma sirkesi, limo suyu, tuz ve kimyonu alarak malzemeler krema kıvamını alana kadar çalıştıralım.
  • Ardından kalan haşlanmış fasulyeyi uygun bir karıştırma kabına alalım.
  • Üzerine hazırladığımız taratoru ekleyelim ve güzelce karıştıralım.
  • Soğanımızı piyazlık doğrayarak elimizle ovalım.
  • Domatesimizi küp küp olacak şekilde, maydanozumuzu da ince ince doğrayalım.
  • Haşlanan yumurtalarımızın kabuklarını soyalım ve dilimleyelim.
  • Sosa buladığımız fasulyeyi servis tabağına alalım ve eşit bir şekilde yayalım.
  • Üzerine soğanları ekleyelim. Soğanların üzerine de domatesleri yerleştirelim.
  • Yumurta dilimlerini de güzel bir şekilde yerleştirip, maydanoz serpelim ve tahinli Antalya piyazımızı servis edelim. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder