Tam Ölçülü Erişte Makarna Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 su bardağı erişte
- 4,5 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tuz
Tam Ölçülü Erişte Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?
- Geniş bir tencereye tereyağı ve sıvı yağı alarak kısık ateşte eritelim.
- Üzerine erişteyi ekleyerek rengi dönünceye kadar kavuralım.
- Bir kısmının rengi kahverengi olunca suyunu ekleyebiliriz.
- Sıcak suyu ekleyerek üzerine de tuzu ekleyelim ve karıştıralım.
- Tencerenin kapağını kapatalım ve kısık ateşte makarna suyunu çekinceye kadar pişirelim.
- Pişme süresi boyunca iki defa karıştırıyorum.
- Suyunu tamamen çekince ocağı kapatarak 15 dk kadar demlenmeye bırakalım.
- Ardından servis edebiliriz. Tek tek ayrılan, birbirine yapışmayan lezzeti şahane bir tarif💯 kesinlikle deneyin derim✅ deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder