4 Nisan 2022 Pazartesi

Antep Fıstıklı Şekerpare Tarifi

 

Antep Fıstıklı Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ (yumuşamış)
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı irmik
  • 2 dolu yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1,5 çay bardağı çekilmiş antep fıstığı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı un(kontrollü ekleyin)

Şerbeti için;

  • 2,5 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 dilim limon

    Antep Fıstıklı Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Şerbetinin hazırlanışı:bir tencereye şeker ve su koyulur eriyene kadar karıştırılır.
  • İçine bir dilim limon atılır ve orta ateşte kaynamaya bırakılır.
  • Kaynadıktan sonra kısık ateşte 15 dakika daha kaynatıp soğumaya bırakılır.
  • Şerbet soğuk tatlı sıcak olacak.
  • Hamuru için tereyağ,yumurta,pudra şekeri ve irmik bir yoğurma kabına koyulur şeker eriyene kadar karıştırılır.
  • Başka bir kapta kabartma tozu, vanilya ve un karıştırılır ve çekilmiş fıstıkla birlikte karışıma eklenir.
  • Ele yapışmayan kurabiye kıvamında bir hamur yoğurulur ve ceviz büyüklüğünde toplar yapıp yağlanmış tepsiye dizilir.
  • Yuvarlak uçlu bir aletle tatlının ortasına çukurlar açılır.
  • 180 derece ısınmış fırında 20 dakika pişirilir.
  • Fırından çıkan tatlıya soğuk şerbet dökülür ve şerbetini çekene kadar üzeri kapatılır.
  • Şerbetini çeken tatlının ortasını fıstık ile süsleyip servis edebilirsiniz.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder