4 Nisan 2022 Pazartesi

Ayran Çorbası Tarifi

 

Ayran Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı buğday
  • 5 su bardağı su

Ayranı için;

  • 2.5 su bardağı yoğurt
  • 1.5 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı un

Köftesi için;

  • 200 gram kıyma
  • 2 yemek kaşığı dolusu tereyağ
  • 1 adet soğan
  • Aşotu
  • Tuz

    Ayran Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tenceremize su ve buğdayımızı koyup haşlıyoruz.
  • Bir taraftan yoğurt ,un ve 1. 5 su bardağı suyu iyice çırpıyoruz.
  • Pişmiş olan buğdayımıza yavaş yavaş ilave edelim.
  • Buğdayımız soğuksa ayranımıza sıcak suyundan ekleme yapmayabiliriz ama buğdayımız sıcak ise kesmemesi için ayrana buğdayın suyundan azar azar ilave edelim o sıcaklığı yakalayım ki çorbamız kesmesin.
  • Bir taraftan soğanları minik minik doğrayıp tereyağ ile iyice kavuralım .
  • Bir taraftan kıymamızıa tuz ekleyip minik minik yuvarlayıp kaynayan çorbamıza ilave edelim.
  • Aşotumuzu da ilave edelim.
  • En son iyice kavrulan soğanlarımızı çorbamıza buluşturalım deneyen yiyenlere afiyet olsun .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder