Ayran Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı buğday
- 5 su bardağı su
Ayranı için;
- 2.5 su bardağı yoğurt
- 1.5 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı un
Köftesi için;
- 200 gram kıyma
- 2 yemek kaşığı dolusu tereyağ
- 1 adet soğan
- Aşotu
- Tuz
Ayran Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tenceremize su ve buğdayımızı koyup haşlıyoruz.
- Bir taraftan yoğurt ,un ve 1. 5 su bardağı suyu iyice çırpıyoruz.
- Pişmiş olan buğdayımıza yavaş yavaş ilave edelim.
- Buğdayımız soğuksa ayranımıza sıcak suyundan ekleme yapmayabiliriz ama buğdayımız sıcak ise kesmemesi için ayrana buğdayın suyundan azar azar ilave edelim o sıcaklığı yakalayım ki çorbamız kesmesin.
- Bir taraftan soğanları minik minik doğrayıp tereyağ ile iyice kavuralım .
- Bir taraftan kıymamızıa tuz ekleyip minik minik yuvarlayıp kaynayan çorbamıza ilave edelim.
- Aşotumuzu da ilave edelim.
- En son iyice kavrulan soğanlarımızı çorbamıza buluşturalım deneyen yiyenlere afiyet olsun .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder