5 Nisan 2022 Salı

Borcamda Muzlu Pasta Tarifi

 

Borcamda Muzlu Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket kedidili
  • Islatmak için biraz süt

Kreması için :

  • 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
  • 1 tutam tuz
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı nişasta ( silme )
  • 3 yemek kaşığı dolusu un
  • 4 adet küçük boy muz

Üzerine :

  • 2 poşet kremşanti
  • 1,5 su bardağı soğuk süt
  • Hindistancevizi

    Borcamda Muzlu Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kedidili bisküvilerini hafifçe sütle ıslatın ve borcama dizin.
  • Tencereye un, nişasta, vanilya, tuz, ve tozşekeri alın karıştırın.
  • Üzerine sütü yavaş yavaş ekleyerek telle çırpın.
  • Karıştıra karıştıra koyulaşıncaya kadar pişirin pıt pıt atmaya başlayınca ocaktan alın içine tereyağını atıp telle çırparak yağı muhallebiye iyice karıştırarak yedirin.
  • Muzları dilimleyerek muhallebinin içine ekleyin ve muhallebiyi kedidillerinin üzerine dökün düzeltin.
  • Muhallebi soğuyuncaya kadar bekletin. O arada kremşantiyi soğuk sütle kabarıncaya kadar çırpın.
  • Soğuyan tatlının üzerine kremşantiyi sürün isterseniz üzerine hindistancevizi (ceviz veya fındık kırığı olabilir ) serpin.
  • Tatlınızı buzdolabında soğutun. Daha sonra afiyetle yiyebilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder