Haydari Tarifi İçin Malzemeler
Naneli sos için
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı nane
Diğer malzemeler
- 6 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 dilim beyaz peynir
- Bir tutam dereotu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 diş sarımsak
Üzeri için
- Zeytin yağı
- Dereotu
Haydari Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tereyağını kızdıralım içine naneyi atıp karıştıralım ocaktan alalım.
- Yoğurtun içine beyaz peyniri ezip katalım.
- Doğradığımız dereotunu tuzu rendelenmiş sarımsağı ve hazırladığımız naneli sosu katıp karıştıralım.
- Sunum tabağına alıp üzerine zeytin yağı gezdirip dereotu ile süsleyelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder