Çikolata Soslu Trileçe Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 5 adet yumurta
- 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Sütlü sosu için;
- 3,5 su bardağı süt (700 ml)
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 200 ml sıvı krema
Üzeri için;
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt (200 ml)
Çikolata sosu için;
- 1 paket çikolata sosu
- 2,5 su bardağı süt (500 ml)
Çikolata Soslu Trileçe Tarifi Nasıl Yapılır?
- Çikolata soslu trileçe için uygun bir karıştırma kabına yumurtaları ve şekeri alarak mikserle yumurtalar beyazlaşıp köpük köpük olana kadar 5 dakika boyunca çırpalım.
- Ardından un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek malzemeleri spatulayla güzelce karıştıralım.
- Keki pişireceğimiz borcamın boyutuna göre pişirme kağıdını kenarlarından keserek borcamın içerisine yerleştirelim.
- Kek hamurunu fırın kabına boşaltıp her yerine güzelce geldikten sonra hamuru 170 derece önceden ısıttığımız fırında önce 10 dakika ardından fırının sıcaklığını 150 dereceye düşürerek 30 dakika daha pişirelim. Yani toplamda kekimizi 40 dakika pişirmiş olacağız.
- Çikolata sosu için süt ve çikolata sosunu uygun bir tencereye veya sos tavasına alalım, karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirelim.
- Sosun daha hızlı soğuyabilmesi için ısıya dayanıklı uygun bir kabın içerisine alarak soğumaya bırakalım.
- Çikolata sosu soğurken üzerinin kabuk bağlamaması için ara ara karıştırmayı unutmayalım.
- Şerbeti için süte toz şekeri ve 200 mililitre sıvı kremayı ekleyelim.
- Şeker eriyinceye kadar karıştıralım. Pişen kekimizi fırından alalım ve altındaki pişirme kağıdını çıkartalım.
- Keki tekrar kalıba yerleştirdikten sonra şerbetini daha iyi çekmesi için üzerine delikler açalım.
- Ardından sıcağıyla kekin üzerine hazırladığımız sütlü şerbeti gezdirelim.
- Kek sütü hızlı çekecektir. Bizde bu arada krem şantisini hazırlayabiliriz. Bunun için uygun bir karıştırma kabına soğuk süt ve krem şantiyi alalım. Mikserle krem şanti katılaşıncaya kadar çırpalım.
- Hazırladığımız krem şantiden üzerini süslemek için bir veya iki yemek kaşığı kadarını ayıralım.
Kalan krem şantinin tamamını soğuyan kekimizin üzerine dökelim. Her yerine eşit bir şekilde yayalım. - Krem şantiyi sürdükten sonra yine tamamen soğuyan çikolata sosunu da tatlının üzerine gezdirerek dökelim.
- Ayırdığımız krem şanti ile tatlının üzerine ince ince çizgiler çekelim.
- Son olarak kürdan yardımıyla çizdiğimiz çizgilere dikey olacak şekilde yine çizikler atalım.
- Tatlımızı iyice dinlenmesi için birkaç saat mümkünse 1 gece buzdolabında bekletelim.
- Tatlımız dinlendikten sonra servise hazır. Dilediğiniz boyutta dilimlere ayırarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder