15 Nisan 2022 Cuma

Beşamel Soslu Krep Tavuk Sarma Tarifi

 

Beşamel Soslu Krep Tavuk Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram tavuk göğsü
  • 1 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet domates
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı tozbiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Krep için;

  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı un
  • Sıvıyağ

Beşamel sos için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 4 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı yarısı karabiber

Üzeri için;

  • Rendelenmiş kaşar peyniri

    Beşamel Soslu Krep Tavuk Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavamıza sıvı yağımızı alıp küp küp doğranmış tavuk etimizi alalım ve suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
  • Tereyağı,yemeklik doğranmış soğanı ve yemeklik doğranmış biberlerimizide ekleyip iyice pişirelim.
  • Küp küp doğranmış domateslerimizi ve baharatlarımızı da ilave edip bi 5 dk daha pişirmeye bırakalım.
  • Krep için yumurta, süt ve unumuzu pürüzsüz olana kadar çırpalım.
  • Krep tavamıza biraz sıvı yağımızdan ekleyip üzerine harcımızdan bir kepçe dökerek ince olacak şekilde pişirelim, tüm sosumuz bitene kadar bunu tekrarlayalım.
  • Beşamel sos için unu tereyağında kokusu çıkana kadar kavuralım.
  • Üzerine sütümüzü döküp kıvam alana kadar pişirelim, ocaktan almaya yakın tuz ve karabiberi ekleyip tekrar karıştıralım.
  • Bir tabağın içine krebi koyalım.
  • Üzerine 2 yemek kaşığı tavuk sotemizden, onun üzerinede 2 yemek kaşığı beşamel sosumuzdan, en üste de bir tutam da rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirelim ve sarma sarar gibi saralım.
  • Kreplerimiz bitene kadar bu işlemi yapalım, sardığımız krepleri yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
  • Son olarak kreplerin üzerine beşamel sostan dökelim ve kaşar peyniri serpiştirip, önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder