2 Nisan 2022 Cumartesi

Çikolatalı Cup Tarifi

 

Çikolatalı Cup Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı nişasta (Tepeleme)
  • 2 yemek kaşığı un
  • 200 ml sıvı krema
  • 2 yemek kaşığı labne
  • 1 paket burçak bisküvi
  • Yarım bardak çekilmiş fındık

Üzeri için;

  • 200 ml sıvı krema
  • 120 gram çikolata

    Çikolatalı Cup Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle bisküvileri rondodan geçirip un haline getirelim, çekilmiş fındık ile karıştırıp, kaplarımıza birer kaşık dökelim.
  • Daha sonra muhallebi için; sıvı krema ve labne hariç diğer malzemelerimizi karıştırıp kıvam alana kadar pişirelim.
  • Kaynayan muhallebiye sıvı krema ve labneyi ekleyip karıştıralım.
  • Kaplarımızın en alt kısmına bisküvi bırakmıştık üzerine muhallebimizden pay edip tekrar üzerlerine bisküvi ekleyip kalan muhallebiyi dökelim.
  • En üst kısmına ise kremayı kısık ateşte ısıtıp çikolatalarımızı içinde eritip ganaj hazırlayalım.
  • Hepsine eşit şekilde paylaştırıp yaklaşık 4-5 saat dolapta dinlendirelim.
  • Üst çikolata ganaj olduğu için katı bir kıvam alacaktır bilginiz olsun. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder