Çikolatalı Cup Tarifi İçin Malzemeler
- 1 lt süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı nişasta (Tepeleme)
- 2 yemek kaşığı un
- 200 ml sıvı krema
- 2 yemek kaşığı labne
- 1 paket burçak bisküvi
- Yarım bardak çekilmiş fındık
Üzeri için;
- 200 ml sıvı krema
- 120 gram çikolata
Çikolatalı Cup Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bisküvileri rondodan geçirip un haline getirelim, çekilmiş fındık ile karıştırıp, kaplarımıza birer kaşık dökelim.
- Daha sonra muhallebi için; sıvı krema ve labne hariç diğer malzemelerimizi karıştırıp kıvam alana kadar pişirelim.
- Kaynayan muhallebiye sıvı krema ve labneyi ekleyip karıştıralım.
- Kaplarımızın en alt kısmına bisküvi bırakmıştık üzerine muhallebimizden pay edip tekrar üzerlerine bisküvi ekleyip kalan muhallebiyi dökelim.
- En üst kısmına ise kremayı kısık ateşte ısıtıp çikolatalarımızı içinde eritip ganaj hazırlayalım.
- Hepsine eşit şekilde paylaştırıp yaklaşık 4-5 saat dolapta dinlendirelim.
- Üst çikolata ganaj olduğu için katı bir kıvam alacaktır bilginiz olsun. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder