Ramazan Pidesi Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 kuru veya yaş maya
- 2 su bardağı ılık süt
- Yarım tatlı kaşığı şeker
- Yarım su bardağı ılık su
- Yarım çay bardağı sıvı yağı
- 1 yemek kaşığı tuz
- Alabildiği kadar un
Hamura şekil vermek için;
- 1 yemek kaşığı un
- 5-6 yemek kaşığı su
Üstüne sürmek için;
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı süt
- 1 tatlı kaşığı yoğurt
- Susam
- Çörek otu
Ramazan Pidesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamuru için olan malzemeleri yoğurun ve mayalanmasını bekleyin (Yaklaşık 1 saat)
- Hamura şekil vermek için unu ve suyu iyice karıştırın sıvı bir karışım olması lazım.
- Sonrasında elinizi su ve un karışımına batırarak önce kenar kısımlarına sonra orta kısma iyice bastırarak kare veya baklava dilimi gibi şekil verin.
- 15-20 dakika tepside biraz bekletin ve yumurta karışımını sürün, susam serpin.
- 180 derece fırında pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder