3 Nisan 2022 Pazar

Çikolatalı Elmalı Sandal Kurabiye (Kıyır) Tarifi

 

Çikolatalı Elmalı Sandal Kurabiye (Kıyır) Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram margarin ya da tereyağı
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağından 1 parmak eksik nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 3,5 su bardağı)

İçi:

  • 4 orta boy elma
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Biraz ceviz

Üzerine:

  • Pudra şekeri
  • 50 gram kadar bitter çikolata
  • Antep fıstığı

    Çikolatalı Elmalı Sandal Kurabiye (Kıyır) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kaseye oda sıcaklığındaki margarin, sıvı yağ, yumurta, nişasta ve pudra şekeri alınarak yoğrulur. Üzerine vanilya, kabartma tozu ve kontrollü şekilde un eklenir.
  • Ele yapışmayan bir hamur kıvamı elde edilince un eklemesi yapılmadan hamur dinlendirilir.
  • Elmalar rendelenir. Tavaya alınır, üzerine şeker eklenir ve suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
  • Kırılmış ceviz ve tarçın eklenir. Bir kaç tur çevrilir ve alınır. Hamurdan cevizden büyük yumurtadan küçük parçalar alınır.
  • Alınan parça top yapılır ve elle tezgahta yaydırılarak açılır. Ortasına elmalı harç koyulur.
  • Kenarları ortaya doğru kapatılarak sandal şekli verilir. Uçları iyice birleştirilir. Yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
  • Önceden ısıtılan 170 derece fırında renk alana kadar pişirilir. Çikolata eritilir. Çıkan kurabiyeleri ilk sıcağı gidince pudra şekeri serpilir.
  • Üzerine eritilmiş çikolata gezdirilir. Sandal kısımlarına hindistan cevizi ya da antep fıstığı koyularak servis edilir.
  • Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder