3 Nisan 2022 Pazar

Çıtır Çıtır El Açması Ispanaklı Sarıyer Böreği Tarifi

 

Çıtır Çıtır El Açması Ispanaklı Sarıyer Böreği Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 1 su bardağı ve + 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 4 su bardağı un (Kontrollü olarak)

Açmak için;

  • 100 gram tereyağı
  • Çeyrek çay bardağı sıvı yağ

İçi için;

  • 500 gram Ispanak
  • Peynir
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı
  • Tuz (Peynir tuzlu olduğu için tadına bakarak ayarlayınız)

    Çıtır Çıtır El Açması Ispanaklı Sarıyer Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak içi için ıspanakları yıkayıp doğrayınız sonra soğanıda ince ince doğrayınız.
  • Geniş bir tavaya zeytin yağını köyünüz ve soğanları pembeleşinceye kadar pişiriniz.
  • Sonra içine ıspanakları ekleyip hafif pişiriniz fazla pişirmeyiniz sulanır, eğer sulanırsa suyunu sürünüz soğuduktan sonra peynirini ekleyiz.
  • Sonra hamuru için kabınızın içine suyu ,unu ve tuzunu ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurunuz.
  • Hamuru 8 bezeye ayırıp 10 dakika dinlenmeye bırakınız. Pasta tabağı büyüklüğünde acınız ve her birinin üzerine tereyağını eritiniz ve sıvı yağıyla karıştırıp sürünüz.
  • Sonra 10 dakika bekleyip hamuru elinizle çeke çeke acınız yırtılma olabilir sorun değil çok kolay açılacak içine hazırlamış olduğunuz içten koyup rulo yapınız.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecede pişiriniz.
  • Not: Pişirme süresi fırından fırına değişir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder