Çoban Payı Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram kıyma
- 1 adet büyük boy soğan
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- 1 adet kapya biber
- 1 su bardağı bezelye haşlanmış
- 3 adet haşlanmış havuç
- 2 diş sarımsak
- Tuz
- 1 çay kaşığı kara biber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 yemek kaşığı salça
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı su
Püresi için;
- 6-7 adet patates
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım çay bardağı süt
- Küçük bir kase rendelenmiş kaşar peyniri
- Tuz
- Kara biber
Çoban Payı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kıymamızı uygun bir tavaya alıyoruz, zeytinyağ ekleyip ocakta rengi dönene kadar kavuruyoruz .
- Daha sonra küçük küçük doğramış olduğumuz soğan, sarımsak ve kapya biber ekleyip 4-5 dk kavurduktan sonra salça, tuz ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz.
- Haşlanmış havuç ve bezelye ekleyip 2-3 dk daha pişirmeye devam ediyoruz.
- Bir çay bardağı suya bir buçuk yemek kaşığı unu ilave edip güzelce karıştırıyoruz.
- Daha sonra kıymamıza ilave edip karıştırıyoruz .
- Kaynadıktan sonra kıymamızı borcama alıyoruz .
- Patatesleri soyup küp küp doğruyoruz yumuşayıncaya kadar haşlayıp suyunu süzüyoruz .
- Uygun bir kaba alıyoruz.
- Güzelce eziyor, tereyağ ,kara biber, tuz ilave edip yağ eriyene kadar karıştırıyoruz.
- Süt ve kaşar peyniri ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
- Kıymamızın üzerine patates püresini döküp düzgün bir şekilde yayıyoruz .
- Üzerine çatalla şekil verip 190 derece fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz ,deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder