14 Nisan 2022 Perşembe

Evde Ramazan Pidesi Nasıl Yapılır?

 

Evde Ramazan Pidesi Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 5 su bardağı un
  • 2,5 su bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta sarısı

Üzeri için;

  • Susam
  • Çörek otu

    Evde Ramazan Pidesi Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için yoğurma kabına un, instant maya, şeker ve tuzu alarak elimizle şöyle bir karıştıralım. Ortasını çukurlaştıralım.
  • Çukur kısma ılık suyu ekleyelim, kenarlardaki unu yavaş yavaş alarak hamurumuzu yoğuralım. Hamurumuz ele yapışan yumuşak bir kıvamda olmalı.
  • Hamurumuz kıvam aldıktan sonra un serptiğimiz tezgaha alalım ve tekrar yoğuralım.
  • Tekrar yoğurma kabına yerleştirelim ve üzerini streçleyip temiz bir bezle örterek 40 dakika mayalanmaya bırakalım.
  • Sürenin sonunda mayası gelen hamuru tekrar tezgaha alalım, 1-2 dakika daha yoğurarak toparlayalım.
  • Hamurumuzu 2 eşit parçaya bölelim, elimizle yuvarlayarak beze haline getirelim. 10-15 dakika kadar tekrar mayalanması için bekletelim.
  • Pidelerimizi şekillendirmek için fırın tepsisine galeta unu serpelim.
  • Bezelerden bir tanesini yerleştirerek kenara alalım. Diğer tepsiye de galeta unu serpip diğer bezemizi de içerisine alalım.
  • Yoğurtla çırptığımız yumurta sarısını bezelerimizin üzerine sürelim.
  • Elimizle bastırarak hamurumuzu pide şeklinde tepsi genişliğinde açalım.
  • Pidelerimizin kenar kısımlarına parmak uçlarımızla bastırarak daire şeklini verelim. Daha sonra çizgi çizgi olacak şekilde bastıralım. Şeklini koruması için bastırdığımız yerlerden tekrar geçelim.
  • Tekrar üzerine fırça yardımı ile yumurtalı karışımdan sürelim ve bolca susamla çörekotu serpelim. Diğer hamur için de sırası ile aynı işlemleri tekrarlayalım.
  • Pidelerimizi önceden ısıttığımız 230°C fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
  • Pişen Ramazan pidelerimiz servise hazır. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder