Evde Ramazan Pidesi Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 5 su bardağı un
- 2,5 su bardağı ılık su
- 1 paket instant maya
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta sarısı
Üzeri için;
- Susam
- Çörek otu
Evde Ramazan Pidesi Nasıl Yapılır?
- Hamuru için yoğurma kabına un, instant maya, şeker ve tuzu alarak elimizle şöyle bir karıştıralım. Ortasını çukurlaştıralım.
- Çukur kısma ılık suyu ekleyelim, kenarlardaki unu yavaş yavaş alarak hamurumuzu yoğuralım. Hamurumuz ele yapışan yumuşak bir kıvamda olmalı.
- Hamurumuz kıvam aldıktan sonra un serptiğimiz tezgaha alalım ve tekrar yoğuralım.
- Tekrar yoğurma kabına yerleştirelim ve üzerini streçleyip temiz bir bezle örterek 40 dakika mayalanmaya bırakalım.
- Sürenin sonunda mayası gelen hamuru tekrar tezgaha alalım, 1-2 dakika daha yoğurarak toparlayalım.
- Hamurumuzu 2 eşit parçaya bölelim, elimizle yuvarlayarak beze haline getirelim. 10-15 dakika kadar tekrar mayalanması için bekletelim.
- Pidelerimizi şekillendirmek için fırın tepsisine galeta unu serpelim.
- Bezelerden bir tanesini yerleştirerek kenara alalım. Diğer tepsiye de galeta unu serpip diğer bezemizi de içerisine alalım.
- Yoğurtla çırptığımız yumurta sarısını bezelerimizin üzerine sürelim.
- Elimizle bastırarak hamurumuzu pide şeklinde tepsi genişliğinde açalım.
- Pidelerimizin kenar kısımlarına parmak uçlarımızla bastırarak daire şeklini verelim. Daha sonra çizgi çizgi olacak şekilde bastıralım. Şeklini koruması için bastırdığımız yerlerden tekrar geçelim.
- Tekrar üzerine fırça yardımı ile yumurtalı karışımdan sürelim ve bolca susamla çörekotu serpelim. Diğer hamur için de sırası ile aynı işlemleri tekrarlayalım.
- Pidelerimizi önceden ısıttığımız 230°C fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
- Pişen Ramazan pidelerimiz servise hazır. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder