14 Nisan 2022 Perşembe

Kaşarlı Tas Kebabı Tarifi

 

Kaşarlı Tas Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

9 kişilik yuvarlak güveç çıkıyor

  • 1 kg dana eti
  • 1 tane sağan
  • 2 orta boy patates
  • 2 orta boy havuç
  • 2 tane yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4 diş sarımsak
  • 1 .5 yemek kaşığı karışık salça
  • 2 su bardağı sıcak su 200 ml ölçü
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için;

  • Bol rende kaşar

    Kaşarlı Tas Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle etleri küp küp doğrayalım.
  • Patatesleri ve havuçları aynı büyüklükte doğrayalım .
  • Soğanı ,yeşil biberi küçük doğrayalım ,düdüklü tencereyi ocağa alalım.
  • İçine sıvı yağ ekleyelim ,üzerine etimizi ilave edelim orta ateşte 3 dakika kavuralım .
  • Daha sonra üzerine soğanlı ,biberi, sarımsağı ilave edelim.
  • 5 dakika orta ateşte kavuralım .
  • Daha sonra üzerine patatesi ,havucu ,salçayı ve baharatlarını ,tuzunu ilave edelim karıştıralım .
  • 3 dakika soteleyelim ,daha sonra üzerine sıcak suyunu ilave edelim tuzunu kendi damak tadınıza göre ayarlayın .
  • Düdüklümüzün kapağını kapatalım 10 dakika pişirelim.
  • Soğuduktan sonra kapağını açalım güveç kalıplarına sulu şekilde yerleştirelim.
  • Üzerine bol kaşar ilave edelim ,fırın tepsisi ne dizelim.
  • Tepsiye bir bardak su ilave edelim.
  • Güveçler kurumaması için önceden ısıttığımız 235° alt üst ayarlı fırına pişmeye bırakalım.
  • Kaşarlarımızın üzeri kızarınca fırından çıkaralım bulgur pilavıyla ya da sade servis yapalım kimden afiyet olsun.
  • No; ben düdüklü tencerede pişirirdim daha çabuk oluyor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder