4 Nisan 2022 Pazartesi

Fırında Mantar Soslu Tavuk (Tavuğu Böyle Pişirin ) Tarifi

 

Fırında Mantar Soslu Tavuk (Tavuğu Böyle Pişirin ) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet tavuk göğsü
  • 300 gram mantar
  • 2 adet orta boy soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 200 ml sıvı krema
  • 200 ml tavuk suyu
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 avuç maydanoz
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için

  • 100 gram rende kaşar peyniri

    Fırında Mantar Soslu Tavuk (Tavuğu Böyle Pişirin ) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak tavuklar ile başlıyoruz. Tavuk göğüslerini güzelce temizledikten sonra videodaki şekilde çizikler atıyoruz. Aman derin kesmeyelim ki ayrılmasın.
  • Tavukları temizleyip çizdikten sonra 1,5 yemek kaşığı kadar unu boca ediyoruz.
  • Unun tavukların her tarafına yayıldığından emin olalım.
  • Mantar sosun malzemelerini hazırlamaya başlayabiliriz.
  • Mantarı soyalım ve büyük diyebileceğimiz boyutlarda doğrayalım.
  • Soğanı orta büyüklükte, sarımsak ve maydanozu kıyalım.
  • Son olarak kaşar peynirimizi rendeliyoruz.
  • Geldik pişirme kısmına. Tavamızı güzelce yağlayalım ve tavuk göğüslerini mühürleyelim.
  • Dikkatınizi çekerim pişirmiyoruz, yüksek ateşte tavuğun dış kısmının kabuk tutmasını sağlıyoruz. Böylelikle tavuğumuz sulu sulu olacaktır. Bu işlem 4-5 dakika sürecektir.
  • Tavukları aldıktan sonra aynı tavada mantar sosumuzun yapımına başlıyoruz.
  • Sırasıyla soğan ve mantarı soteledikten sonra baharatlar ile tatlandırıyoruz.
  • Tavuk suyu, nişasta ve sıvı kremayı da ilave edip videodaki kıvama gelinceye kadar pişiriyoruz.
  • Mantar sosumuz hazır. Ocaktan aldıktan sonra kıydığımız maydanozları ilave edip renklendirelim.
  • Pişireceğimiz borcama tavukları yerleştirip üzerlerine mantar sosu iyice yaydıralım.
  • Her tarafa yayıldığından emin olalım ve bu şekilde önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirelim.
  • Geldik son kısma. Rendelediğimiz kaşar peynirlerini güzelce yaydırıp üzerleri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun :).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder