4 Nisan 2022 Pazartesi

Ispanak Ekşileme Tarifi

 

Ispanak Ekşileme Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg ıspanak kökü
  • 1 tane küçük kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı un(silme)
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tane limonun suyu
  • Tuz
  • Zeytinyağı

    Ispanak Ekşileme Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ispanağın kök kısımlarını temizleyip kaynar suda hafif diri kalacak şekilde haşlayıp soğuk suyla şokladım.
  • Genişçe bir kasede 1 tane limonun suyu,1 tatlı kaşığı un(silme)1 yemek kaşığı dolu dolu yoğurt ile 1 su bardağı suyu çırptım.
  • Tavaya çok az zeytinyağı ekleyip,piyazlık doğradığım kuru soğanı,1 diş sarımsağı soteledim.
  • Hazırladığım sosu yavaş yavaş ekleyip hızlıca karıştırdım.
  • Kaynamaya başlayınca ıspanak köklerini,tuzunu ekleyip 3 /4 dk kadar ocakta tutup soğumaya bıraktım.
  • Ilıdıkdan sonra üzerine zeytinyağı ekleyelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder