Ispanak Ekşileme Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg ıspanak kökü
- 1 tane küçük kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı un(silme)
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tane limonun suyu
- Tuz
- Zeytinyağı
Ispanak Ekşileme Tarifi Nasıl Yapılır?
- Ispanağın kök kısımlarını temizleyip kaynar suda hafif diri kalacak şekilde haşlayıp soğuk suyla şokladım.
- Genişçe bir kasede 1 tane limonun suyu,1 tatlı kaşığı un(silme)1 yemek kaşığı dolu dolu yoğurt ile 1 su bardağı suyu çırptım.
- Tavaya çok az zeytinyağı ekleyip,piyazlık doğradığım kuru soğanı,1 diş sarımsağı soteledim.
- Hazırladığım sosu yavaş yavaş ekleyip hızlıca karıştırdım.
- Kaynamaya başlayınca ıspanak köklerini,tuzunu ekleyip 3 /4 dk kadar ocakta tutup soğumaya bıraktım.
- Ilıdıkdan sonra üzerine zeytinyağı ekleyelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder